BRØD / BAGNING

Skriv til os

Karens æblekage

Vi har rigtig mange æbler i år. Så mange, at vi næsten ikke kan få dem brugt. En god måde at bruge dem på, er ved at lave en god gammeldags æblekage. Der findes naturligvis mange opskrifter på æblekager. Efter mange forsøg har vi udviklet denne variant, som er meget...

Surdejsbrød

Dette brød er et fantastisk brød som passer godt til marmelader og oste. Det egner sig desuden til at blive frosset, og på den måde kan du nemt servere friskbagt brød søndag morgen. Når du skærer i brødet mærker du, at det er et brød med kraft i! Variant: prøv evt at...

Mine favoritboller

Disse boller er ubestridt mine favoritboller. Opskriften fik jeg af min svigermor for mange år siden. Bollerne er sidenhen blevet et absolut 'must' ved ALLE vores familiesammenkomster. Selv på min egen fødselsdag må jeg bage dem til mine gæster! ca. 2 timer 1,5 time...

Koldhævede brunchboller med chiafrø

En gang imellem er det ok at være doven - specielt hvis det resultat, man får ud af at være doven, bliver godt. Vi har tidligere købt en færdig melblanding fra Amo, kaldet koldhævede brunchboller. De er nemme at lave, og man får friskbagte boller til morgenmad, noget...

Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

Hjemmelavede pitabrød er bare så lækre og ikke særlig svære at lave. Med chiafrø holder de sig friske længere, da chiafrøene holder fugten i brødet. De egner sig også til frysning, og derfor kan det godt betale sig at bage flere ad gangen. Pitabrød er ideel til...

Affogato con Amaretti

Denne italienske kaffe – en espresso som man hælder over en kugle vanilieis – serveres ofte med mandelkager enten Amaretti eller Biscotti di prato. Da vi tidligere har bragt opskriften på Biscotti di prato, får i nu opskriften på Amaretti mandelkager. Sidstnævnte er...

Weber kugle-grill som pizzaovn

I denne weekend bygge vi vores gamle weber-grill om til en brændefyret pizzaovn. Kombinationen af grillkul og brænde er nødvendig for at få temperaturen op på mellem 600 og 800 grader - og dermed muliggøre at lave en rigtig sprød stenovns pizza! For bare et par...

Pizzadej på italiensk

Pizzadej er ikke bare pizzadej. Oprindeligt kommer pizzaen fra Napoli, og skal man tale om autentisk italiensk pizzadej, bør man tage udgangspunkt i opskrifter fra området i og omkring Napoli. Og skal den laves rigtig, så er det lige så tidskrævende som  mange andre...

Hurtigt surdejsrugbrød

Hvad gør man, når ens surdej er gået over tid i køleskabet, og man skal bage et rugbrød til gæsterne, som kommer næste dag? Kender man en der har en surdej, man kan låne - ja så er det en udvej, men har man ikke det og gerne vil bage et surdejsrugbrød, så er her en...

Ciabatta-boller

Italiensk brød er godt, og faktisk kan du selv lære at lave de lækreste ciabatta-boller. Ciabatta er helt essentielt i det italienske køkken som tilbehør og udgangspunkt for mange retter. I weekenden kom vores søns kæreste hjem efter et længere udlandsophold. Det blev...

Masser af hjemmebag og hjemmelavet syltetøj

Mens regnen stod ned i stænger i weekenden, havde vi gæster til kaffebord med hjemmebagt brød og kager samt hjemmelavet syltetøj. Findes der noget mere hyggeligt? Jeg tror det ikke. Følg med i den kommende tid, hvor vi lægger opskrifter op på masser af dejligt brød og...

HaveTilBords Rugsnacks med chokoladestykker

Rugsnacks er blevet vældig populære, så det måtte vi også forsøge at lave. Der findes mange opskrifter, men her er vores variant med rosiner, tranebær, valnødder, chiafrø og chokoladestykker. Vi testede dem af i forbindelse med en fødselsdagsfest nyligt, og de blev...

Påskerugbrød med chiafrø og maltsirup

Her til påske fik jeg lyst til at lave et rugbrød lidt ud over det sædvanlige dvs. et rugbrød med en masse gode ingredienser. Resultatet blev et brød, med en god blød konsistens uden at være klægt og med en god smag. Et godt brød til påskefrokostens mange sild og...

Rugbrød med grahamsmel

Her er vores variant af et rugbrød med grahamsmel. Her er der tale om mere rugbrød end hvidt brød, idet vi har udeladt størstedelen af hvedemelet, som du ser i andre opskrifter. Desuden har vi peppet det lidt om med solsikkekerner, chiafrø og rosiner.6 minutter35...

Forårs surdejsbrød

Mens vi venter på forårets kommen og de nye friske råvarer, bager vi en del brød. Der er ikke meget at gøre i haven endnu, derfor har vi tid til at bage. Og tid spiller en afgørende rolle, når man bager brød. Som en landmand sagde engang: " Der findes ingen genvej til...

Italiensk landbrød

Imens vi går og venter på at kunne komme i gang med haven, har vi lige nu god tid til at bage. Og god tid er hvad man behøver for at lave et godt brød. "Hastværk er lastværk" er der et godt gammelt ordsprog, der siger. Og når det gælder brød, er TID en nødvendighed,...

Koldhævet Italiensk Surdejsbrød

Her er et surdejsbrød med god luft og dejlig sejhed, som vi kender fra italienske brød. Metoden er dog lidt tidskrævende, men investeringen i tid får du mangfoldigt tilbage, når du sætter tænderne i dette brød. Det holder sig frisk længe. Perfekt til bruschetta efter...

Firkornsbrød

Dette firkorsbrød er supeerideelt til morgen- og/eller ostebordet. Rosinerne i brødet giver en let sød smag. Brødet er luftigt og let. Hos os er det en af favoritterne ved morgenbordet - også ristet. Husk at forskellige korn- og melblandinger suger mere eller mindre...

Pitabrød med chiafrø, kylling, avocado og asiatiskinspireret dressing

Står du overfor at skulle lave en let frokost anretning, så er her en opskrift, vi selv anvender til frokost, når vi går i haven om sommeren og har brug for en hurtig frokost. Det kræver dog, at du har lavet pitabrødene på forhånd. Har du stegt kylling og bacon på...

Surdejsrugbrød med maltsirup

Hjemmelavet rugbrød smager godt, specielt hvis man kan få fat i en god gang maltsirup. Her i julen fik jeg fat i lidt maltsirup, som straks blev anvendt i et rugbrød godt med kerner. Normal kan surdejsbrød tage lidt tid at lave, men her er en variant, som er let at...

Italiensk inspireret brød med durum-mel

På det sidste har vi eksperimenteret en hel del med at lave brød. Vi ville gerne komme derhen, hvor vi kan lave brød, som man får dem i de ypperligste brødbutikker. Det har været en lang og besværlig rejse, og undervejs har vi kasseret meget brød (til glæde for...

Frokostbrød med ricotta og chiafrø

Er du på jagt efter et godt frokost brød? Så er her et forslag. Ricottaen giver brødet en god smag, og chiafrøene holder på fugten i brødet. Det gør brødet velegnet til at blive brugt over flere dage uden det tørre ud, hvad enten du vil bruge det til frokost eller i...

Boghvedebrød i form (glutenfrit)

Forrige weekend lovede jeg at bringe en opskrift på et brød, jeg havde bagt. Her er den så. Et fint brød med masser af sunde ingredienser, let at lave da det ikke kræver surdej, og så er det til og med glutenfrit.120 minutter45 minutter1 brød 6oo dl lunkent vand max...

Chia-pitabrød med hytteost, rucola salat og kyllingefajita

Med hjemmelavede pitabrød i køleskabet bliver aftensmaden bare så meget nemmere. Her serverer vi pitabrød med chiafrø, hytteost, rucolasalat og kyllingefajita. Spiseoplevelsen er i højsædet, når man tygger på de sprøde chiafrø i pitabrødet, sammen med den cremede...

Chokoladekage med chokoladecreme og pinjekerner

Der er ikke noget bedre end at få en god chokoladekage med vaniljeis til dessert - ikke for stort et stykke og ikke for småt heller. Denne chokoladekage er særdeles elegant at servere portionsanrettet i smalle skiver som vist på billedet. Samtidig er det en kage, der...

God, gammeldags æblekage

Første eksempel på en rigtig Have til Bord-opskrift. Der er ikke noget så godt som en kaffepause i forårsolen i haven, og specielt når man får hjemmelavet æblekage til. Hvert efterår når vi høster vores æbler, laver vi æblemos, som vi fryser ned til vinteren. Sidste...

Spejlæg på ristet brød

I sagens natur den simpleste frokost man kan lave: Spejlæg på et ristet brød, lidt ketchup samt cherrytomater. nemmere kan det da ikke blive!Indlæg af samme kategori

Svenske “Kanelbullar”

Sverige er berømte for deres Kanelbullar eller Bullar, som de ofte omtales i hverdagen. De er altid et hit på morgenbordet, til eftermiddagskaffen, eller til et mellemmåltid, når blodsukkeret er lavt.15 minutter 45 minutter6 50 GRAM GÆR 150 GRAM SMØR 5 DL MÆLK 1 DL...

Traditionel Crème Brûlée

En af de klassiske franske desserter af fløde, æggeblommer og sukker afsluttet med et tyndt låg af sprød karamelliseret sukker. En dessert der giver glæde ved enhver festlig lejlighed.10 minutter35 minutter4-6 4 PASTEURISEREDE ÆGGEBLOMMER 85 GRAM SUKKER 1 VANILJESTANG...