BRUNCH / MORGENMAD

Skriv til os

Havregrød med æbler og rosiner

Vi har så mange æbler for tiden, at vi knapt nok kan holde trit med produktionen. På en grå og kold efterårsmorgen kan en god havregrød være en god måde at starte dagen på. Her kan æbler være med til at gøre grøden endnu bedre.  Grøden ikke bare smager godt - den...

Spansk omelet med rød peber (100 kcal)

Denne omelet er velegnet på brunchtallerkenen eller til en nem og hurtig frokost. Er du ikke på en speciel kur, kan du spise et stykke friskbagt rugbrød til - det gør ikke oplevelsen mindre.5 minutter5 minutter1 1 ÆG (50 GRAM) 1/2 RØD PEBERFRUGT (50 GRAM) SALT OG...

HaveTilBords hybrid morgenfrokost

Oven på den sene valgnat i går, hvor vi kom sent i seng, kom vi tilsvarende sent op i dag. Vi besluttede derfor at slå morgenmad og frokost sammen. Det blev til en af vores madpandekager med chiafrø, hvortil vi lavede en salat af friske rucola- og spinatblade, som vi...

HaveTilBords Rugsnacks med chokoladestykker

Rugsnacks er blevet vældig populære, så det måtte vi også forsøge at lave. Der findes mange opskrifter, men her er vores variant med rosiner, tranebær, valnødder, chiafrø og chokoladestykker. Vi testede dem af i forbindelse med en fødselsdagsfest nyligt, og de blev...

Chia-pandekage med rød peber, ost og porcheret æg

Egentlig startede vi med at spise chia-pandekager til morgenmad. Senere begyndte vi så at anvende dem til wraps - et godt alternativ til tortillas. Gennem tiden har vi eksperimenteret med at tilsætte alverdens grøntsager til dejen som f.eks. revet gulerod, broccoli,...

Spejlæg med chiafrø

Spejlæg med chiafrø, mere simpelt kan det ikke blive, og så smager det pragtfuldt! Yderligere opskrift behøves vist ikke her! Indlæg...

Brunch tallerken med chia-pandekage

I weekenden kan vi godt lide at lave hyggeligt morgenbord. Selvom du ikke synes, du har ret meget i køleskabet, så kan man i de fleste tilfælde lave imponerende brunch-tallerkener alligevel. Her er et eksempel, hvor vi havde en del frugt tilovers fra aftenen før....

Firkornsbrød

Dette firkorsbrød er supeerideelt til morgen- og/eller ostebordet. Rosinerne i brødet giver en let sød smag. Brødet er luftigt og let. Hos os er det en af favoritterne ved morgenbordet - også ristet. Husk at forskellige korn- og melblandinger suger mere eller mindre...

Morgenmad i sneen

Her til morgen da der lå dejlig med ny sne i haven sluttede vi os for at lave denne lille 'spøg', nemlig at servere blåbæryoghurten ude i sneen. Nem morgenmad og yoghurten blev dejlig kold. Opskriften er simpel. Blend lidt blåbær i enten yoghurt eller skyr.Indlæg...

Svensk dronningesyltetøj

Der findes ikke noget bedre på en kold vinterdag end at gå over i fryseren, hente bær fra sommeren og lave en gang syltetøj. Det kan man få glæde af mange af de efterfølgende dage, mens man drømmer sig hen til den kommende sommer. Sidste år var specielt derhen til, at...

Løg-æggekage med chiafrø (150 kcal)

Denne løg-æggekage kan anvendes ved brunchbordet eller serveres som en let frokostanretning. Er du ikke på kur, kan den serveres med et stykke friskbagt rugbrød til eller lidt stegt kyllingebryst i skiver. TIP: Ønsker du en ret med 200 kcal, kan du servere retten med...

Surdejsrugbrød med maltsirup

Hjemmelavet rugbrød smager godt, specielt hvis man kan få fat i en god gang maltsirup. Her i julen fik jeg fat i lidt maltsirup, som straks blev anvendt i et rugbrød godt med kerner. Normal kan surdejsbrød tage lidt tid at lave, men her er en variant, som er let at...

Madpandekage med chiafrø og friske tranebær

Her til morgen havde jeg lidt friske tranebær til overs fra julen, som trængte til at blive brugt. Så hvorfor ikke bruge dem i en madpandekage med chiafrø til morgenmaden? Som sagt så gjort. Pandekagen blev serveret med hytteost og kanel. Her er så opskriften (2...

Havregrød med chiafrø og granatæble (180 kcal)

Vil du have en god start på dagen, er havregrød med chiafrø et godt valg. Du bliver mæt, og kan klare dig igennem dagen indtil frokost uden at føle sult. Har du et granatæble eller bare et almindelig æble, vil det ikke skade smagen, og specielt hvis du ikke er så god...

Æggekage med broccoli og chiafrø (200 kcal)

Her en idé til en sund all-round æggekage, der kan anvendes ved bruchbordet, frokosten eller som en let hovedret. Hvis du ikke følger en specielt kur, kan du evt. servere et stykke friskbagt rugbrød til. Årsagen til, at vi anvender lidt chiafrø i retten skyldes, at...

Citron chili og peber gelé

I år har vi bare høstet så utrolig mange chili i vores drivhus. Specielt har vores citron-chili fra Toftegård gartneri givet flere kilo frugt. Denne variant af vores chili/peber gelé har vi lavet specielt til ost, hvidt kød samt fisk da citronsmagen træder igennem....

Boghvedebrød i form (glutenfrit)

Forrige weekend lovede jeg at bringe en opskrift på et brød, jeg havde bagt. Her er den så. Et fint brød med masser af sunde ingredienser, let at lave da det ikke kræver surdej, og så er det til og med glutenfrit.120 minutter45 minutter1 brød 6oo dl lunkent vand max...

Rød chili- og peber gelé

Vores chiliplanter har givet mange frugter i år, og vi plukker stadig friske chili hver dag, selvom vi nu er i midten af oktober måned. En god måde at opbevare chili på er at lave en chili/peber gelé som kan anvendes til kød, på ost, i salater, samt på ristet brød med...

Madpandekage med chiafrø og revet gulerod

I bestræbelserne på at gå lidt ned i vægt uden at følge en specifik kur 100%, har jeg med udgangspunkt i DUKAN-kuren kreeret denne madpandekage med chiafrø og revet gulerod. Disse pandekage, som kræver lidt tilvænning at lave, kan bruges i mange sammenhænge både...

Sunde pandekager

Pandekager forbindes med hygge og ikke nødvendigvis med noget sundt. Men med denne opskrift kan du spise pandekager med god samvittighed. De er lavet med banan og grahamsmel og ingen sukker. De kan bruges som dessert med lidt skåret frugt - eller som en lækker...

Hjemmelavet Jordbærmarmelade

Har du nogle jordbær tilovers, som ser lidt 'trætte' ud, så lad være med at smide dem, brug dem til en gang marmelade i stedet. Det gode ved sommerens bær er, at man kan bruge dem til mange formål, og så man får glæde af dem, længere end sæsonen varer. Lav f.eks....

Jordbær-Vandmelon Smoothie

Om sommeren er det eneste jeg får til morgenmad ofte en frisk bær-smoothie. Jeg elsker at gå min runde i det dugvåde græs og samle lidt friske bær, som jeg så tager med ind i køkkenet, hvor jeg laver mig en smoothie. Og de er aldrig ens. Når man laver smoothie er det...

Koldskål med chiafrø

I dag skulle prøve noget nyt - nemlig at anvende chiafrø i en gang koldskål. Chia-frø er unikke, fordi de har en usædvanlig høj koncentration af en række vigtige næringsstoffer. Chiafrø er et 100 % naturligt produkt med stor koncentration af blandt andet omega-3 og...

Koldskål i udlandet?

Hvad gør man, når man bor i udlandet det meste af tiden og ikke kan få koldskål og supermarkederne hverken har kærnemælk eller tykmælk? Svaret er, så bruger man kefir. Denne opskrift giver en ganske god smag som fuldt ud kan sammenlignes med koldskålen hjemme. Det er...

Koldskål lavet på tykmælk

Denne opskrift er gået i arv fra min mor til mig og min søster. Da jeg dog ikke lige havde noget kamera ved hånden, måtte jeg låne et billede fra Søndagsavisen. Der er til 4 personer i denne opskrift, og det tager cirka 10 minutter at bikse sammen.  8 dl. Tykmælk 2...

Hindbærmarmelade

Jeg elsker hindbær marmelade. Til forskel fra rabarber har hindbærene en stærk, velsmagende aroma og en køn højrød farve. Hindbær marmelade kan ud over marmelade til morgenmaden anvendes i mange andre sammenhænge f.eks. som tilbehør til is og pandkager, eller bare med...

Nu er det rabarber-tid!

Rabarbersæsonen er over os. Faktisk starter den allerede tidligt i April og kulminerer i maj-juni. Midt på sommeren tager mængden af, og stilkene bliver tørrere. I August/September er der rigeligt igen, og helt ind i oktober kan vi stadig plukke rabarber. Om Rabarber...

Brunch med hvad der nu haves

Vi har ikke rigtig noget til morgenmad - kender du den situation? I dag var jeg i denne situation, troede jeg. Jeg syntes ikke rigtig, vi havde noget, men alligevel fik jeg stablet denne lille "brunch" på benene: ristede grovboller rugfras kærnemælkskoldskål lidt ost...

Min bedste kop kaffe længe

I går mødtes jeg med min gode ven Søren Lange til frokost på PatéPaté i Kødbyen. Jeg har ikke været på restaurant København i lang tid, så jeg var lidt spændt. Ikke mindst fordi Kødbyen de seneste år har udviklet sig til en spændende scene for rustikke...

Weekend-brunches

Weekend er lig med morgenbrunch for mig. Jeg elsker at lave morgenbrunch og ikke mindst at skabe en hyggelig atmosfære til lejligheden. Til hverdag har jeg knap nok tid til at nyde morgenmaden, der som oftest bare bliver kastet ned pga. manglende tid. I hverdagene har...

Simpel brunchtallerken

Søndags morgenbrunch: Skåret frugt med kefir, rosiner og hakkede mandler Hindbær-smoothie Rød grapejuice Kaffe Ost Salami Honning En anden simpel brunchanretning kunne også lyde således: Cappuccino Appelsinjuice Ristede boller Kvark m/honning Skovbærssirup, samt Müsli...

Spejlæg på ristet brød

I sagens natur den simpleste frokost man kan lave: Spejlæg på et ristet brød, lidt ketchup samt cherrytomater. nemmere kan det da ikke blive!Indlæg af samme kategori

Svenske “Kanelbullar”

Sverige er berømte for deres Kanelbullar eller Bullar, som de ofte omtales i hverdagen. De er altid et hit på morgenbordet, til eftermiddagskaffen, eller til et mellemmåltid, når blodsukkeret er lavt.15 minutter 45 minutter6 50 GRAM GÆR 150 GRAM SMØR 5 DL MÆLK 1 DL...

Brunchtallerken

Det behøver ikke at kræve meget arbejde for at servere en brunch tallerken som her bestående af: Cappuccino Appelsinjuice Skyr med hindbær samt müsli-drys Melon med friske blåbær og hakkede mandler Omelet med spinat ristet brød Indlæg...

Brunch-alternativ

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi elsker at lave søndagsbrunch. Det er ikke bare en fryd for øjen, men for os er det højdepunktet i en god weekend. Fantasien fejler normalt ikke noget, omend der ofte findes gentagelser i nogle af varianterne. Her er så en ny...