DESSERTER

Skriv til os

Karens æblekage

Vi har rigtig mange æbler i år. Så mange, at vi næsten ikke kan få dem brugt. En god måde at bruge dem på, er ved at lave en god gammeldags æblekage. Der findes naturligvis mange opskrifter på æblekager. Efter mange forsøg har vi udviklet denne variant, som er meget...

Affogato con Amaretti

Denne italienske kaffe – en espresso som man hælder over en kugle vanilieis – serveres ofte med mandelkager enten Amaretti eller Biscotti di prato. Da vi tidligere har bragt opskriften på Biscotti di prato, får i nu opskriften på Amaretti mandelkager. Sidstnævnte er...

Italienske mandelsmåkager

Disse italienske småkager, på italiensk: Biscotti di prato kaldes også sommetider for Cantucci. De er temmelig hårde og holder sig godt i en lufttæt beholder. Når man spiser dem i italien, dypper man dem ofte først i et glas vin santo. De er temmelig nemme at lave. Nu...

Let æbletærte

I går da vi bagte 'Bedstemors æbletærte' fik vi en klump tærtedej til overs, akkurat nok til at lave en lækker tynd tærtebund. Vi fik hurtigt samlet lidt nedfaldsæbler, delt dem med en æbledeler så kærnehuset blev fjernet og æblerne delt i grove stykker. Vi skivede de...

Bedstemors æbletærte

Æblesæsonen er over os, det er derfor naturligt at anvende æbler, hvor det er muligt. Og et sted hvor det altid falder i god jord at servere æbler, er at servere en æbletærte til kaffen eller som dessert. Har du lidt piskefløde, der kan piskes til en gang flødeskum...

Masser af hjemmebag og hjemmelavet syltetøj

Mens regnen stod ned i stænger i weekenden, havde vi gæster til kaffebord med hjemmebagt brød og kager samt hjemmelavet syltetøj. Findes der noget mere hyggeligt? Jeg tror det ikke. Følg med i den kommende tid, hvor vi lægger opskrifter op på masser af dejligt brød og...

Chokolademousse med pannacotta og friske jordbær

Det er længe siden, at vi har lavet en fancy dessert. I weekenden havde vi gæster, og her fik vi lyst til at lave en dessert lidt ud over det sædvanlige. Det blev til denne blanding af en chokolademousse med klassisk pannacotta samt friske jordbær. Den tager lidt tid...

Ost med havtorn-marmelade

Her er en nem og meget lækker dessert eller mellemret før den endelig dessert. Serveres sammen med hjemmebagt rugbrød. Denne lækre havtorn marmelade kommer fra Bornholm (se mere om havtorn fra Bornholm på www.høstet.dk). Til denne ret brugte vi: - høvlet krystal ost...

Muffins med banan og chokolade

I dag havde jeg tre bananer, der lå og så godt modne ud. Skrællen var helt sort, men inden i var de OK. Og hvad gør man så lige med dem? Banan kage? Nej, det fik vi sidste weekend til Carolines fødselsdag. Og så fik jeg en idé, hvorfor ikke prøve muffins istedet. Det...

Jordbærkage på kiks med chiafrø

Da jeg i foråret lavede Jordbær-Marie-kage med kokos-flødeskum, fik jeg den idé at lave en traditionel jordbærkage på en af disse kiksebunde. Som sagt så gjort. Det blev der en fantastisk god jordbærkage ud af. Den halv-sprøde kiks sammen med den hjemmelavede...

Sunde pandekager

Pandekager forbindes med hygge og ikke nødvendigvis med noget sundt. Men med denne opskrift kan du spise pandekager med god samvittighed. De er lavet med banan og grahamsmel og ingen sukker. De kan bruges som dessert med lidt skåret frugt - eller som en lækker...

Gammeldags Napoleonskager

Som barn var min favorit-flødeskumskage en Napoleonskage. Det endte altid med, at det var dén, jeg valgte, når jeg stod nede hos bageren og måtte vælge en flødeskumskage. Nu har medaljer taget over, men i dag fik jeg lyst til at prøve at lave hjemmelavede...

Karens banankage

Denne banankage har været og er til stadighed et stort hit i vores familie. Opskriften er gået i arv i Karens familie, og vores børn har serveret denne banankage rundt om i verden, hvor de nu end har været, og der har været noget at fejre. Senest har de ansatte på...

Jordbær-Marie-kage – med kokosflødeskum

Vil du gerne spise gluten-, mejeri -, og raffineret sukker -fri mad, eller er du veganer, så er her en opskrift, der også passer til dig. I denne opskrift har jeg  brugt en blanding af glutenfri mel, kartoffelstivelse og tapiokastivelse plettet med chiafrø, der...

Is med jordbær

Nogle gange skal det bare være nemt som her til aften. Vi havde lige brug for en hurtig dessert. Med vaniljeis i fryseren og en klat jordbær marmelade (se tidligere opskrift) var det nemt klaret. Problemet var at stoppe i tide!Indlæg...

Hjemmelavet Jordbærmarmelade

Har du nogle jordbær tilovers, som ser lidt 'trætte' ud, så lad være med at smide dem, brug dem til en gang marmelade i stedet. Det gode ved sommerens bær er, at man kan bruge dem til mange formål, og så man får glæde af dem, længere end sæsonen varer. Lav f.eks....

Hjemmelavede Medaljer

En af mine absolut ynglingskager er medaljer. Lige siden jeg var barn har jeg elsket disse flødskumskager og havde bageren ikke flere af dem, så var andenvalget Napoleonskager - ej at forveksle med Napoleonshatte. Kombinationen af den sprøde top og bundkage samen med...

Chokoladekage med chokoladecreme og pinjekerner

Der er ikke noget bedre end at få en god chokoladekage med vaniljeis til dessert - ikke for stort et stykke og ikke for småt heller. Denne chokoladekage er særdeles elegant at servere portionsanrettet i smalle skiver som vist på billedet. Samtidig er det en kage, der...

Jordbærtærte med mynte

Det er snart jordbærtid, så hvorfor ikke planlægge, hvad de kommende jordbær skal anvendes til? Her er lidt inspiration. Jordbærtærte - så kan det næsten ikke blive mere sommer. At sidde i haven, måske endda i skyggen, fordi andet er for varmt, ved et veldækket...

Koldskål med chiafrø

I dag skulle prøve noget nyt - nemlig at anvende chiafrø i en gang koldskål. Chia-frø er unikke, fordi de har en usædvanlig høj koncentration af en række vigtige næringsstoffer. Chiafrø er et 100 % naturligt produkt med stor koncentration af blandt andet omega-3 og...

Kold rabarbersuppe

En varm aften på sommer-terrassen kan det være godt at få en kølig dessert. Her er kold rabarbersuppe lige sagen, og specielt hvis den serveres sammen med en kugle vaniljeis, eller kold creme fraiche. Det er kølende og sødt - lige som en dessert skal være. 180...

Koldskål i udlandet?

Hvad gør man, når man bor i udlandet det meste af tiden og ikke kan få koldskål og supermarkederne hverken har kærnemælk eller tykmælk? Svaret er, så bruger man kefir. Denne opskrift giver en ganske god smag som fuldt ud kan sammenlignes med koldskålen hjemme. Det er...

Koldskål lavet på tykmælk

Denne opskrift er gået i arv fra min mor til mig og min søster. Da jeg dog ikke lige havde noget kamera ved hånden, måtte jeg låne et billede fra Søndagsavisen. Der er til 4 personer i denne opskrift, og det tager cirka 10 minutter at bikse sammen.  8 dl. Tykmælk 2...

Rabarber med is

Får du pludselig gæster til spisning, er her en hurtig løsning til en dessert, hvis du har rabarberkompot i køleskabet samt vaniljeis i fryseren. Se vores opskrift her for rabarberkompot.10 minutter 10 minutter 2-4 RABABERKOMPOT VANILJEIS Læg to kugler vaniljeis i et...

Rabarberkage på gammeldags manér

Min mormor lavede altid rabarberkage til os børn, når hun var på sommerferie hos os. Vi elskede den, og specielt hvis vi fik lov til at slikke piskerisene, efter hun havde pisket flødeskummet. Rabarberkompottens let syrlige smag sammen med æblekageraspens let sødlige...

Nu er det rabarber-tid!

Rabarbersæsonen er over os. Faktisk starter den allerede tidligt i April og kulminerer i maj-juni. Midt på sommeren tager mængden af, og stilkene bliver tørrere. I August/September er der rigeligt igen, og helt ind i oktober kan vi stadig plukke rabarber. Om Rabarber...

Rabarberkompot på den gode gammeldags måde

Det er så fedt, når man kan begynde at bruge grøntsager og krydderier fra haven. Her i det tidlige forår begynder rabarbersæsonen og som en af de tidligste grøntsager, er de begyndelsen til en ny sæson. Lad mig lige slå fast, at rabarber ikke er en bedstemorgrøntsag....

God, gammeldags æblekage

Første eksempel på en rigtig Have til Bord-opskrift. Der er ikke noget så godt som en kaffepause i forårsolen i haven, og specielt når man får hjemmelavet æblekage til. Hvert efterår når vi høster vores æbler, laver vi æblemos, som vi fryser ned til vinteren. Sidste...

Pannacotta & Solbærmousse

Denne dessert er en af de mere svære og udfordrende desserter, jeg har lavet. Og har du ikke god tid til at lave den - så vent til et andet tidpunkt, hvor du har mere tid. Har du derimod tiden, er resultatet så fantastisk, at du kan slå benene væk under de fleste...

Hvid og Mørk Chokolademousse med Skovbærsirup

Hvad skal vi ha' til dessert? - et sprøgsmål der ofte stilles, når der er inviteret gæster. Her er en dessert for dem der vil gå "all-in". Jeg vil gerne lige advare - det er ikke en dessert, du laver på 5 minutter. Til gengæld vil gæsterne fryde sig over den. Her har...

Kold melonsuppe

På en varm sommer aften på terrassen kan det være en god ide at starte måltidet med en sval velsmagende suppe, mens der ventes på, at Weber grillen bliver færdig med hovedretten. Her er en kold melon suppe med krebsehaler en god ide. Suppen er ganske let at lave, men...

Pannacotta Classico

Denne italienske dessert er nem af lave, og så kan den endda laves aftenen før, du får gæster. Den smager godt og kan serveres med al slags frugt. Et hit både sommer og vinter.10 minutter10 minutter4-6 3 BLADE HUSBLAS 5 DL PISKEFLØDE 1 DL MÆLK 50 GRAM SUKKER 1 STANG...

Traditionel Crème Brûlée

En af de klassiske franske desserter af fløde, æggeblommer og sukker afsluttet med et tyndt låg af sprød karamelliseret sukker. En dessert der giver glæde ved enhver festlig lejlighed.10 minutter35 minutter4-6 4 PASTEURISEREDE ÆGGEBLOMMER 85 GRAM SUKKER 1 VANILJESTANG...

Pandekager med blåbær og vaniljeis

Lige fra jeg var barn har jeg elsket pandekager og specielt, når vi fik lov til at få lidt vaniljeis til. Opskriften er gået i arv fra generation til generation. Disse pandekager er altid et hit – sommer som vinter!15 minutter20 minutter4-6 250 GRAM HVEDEMEL 4 STK ÆG...

Tiramisu

Tiramisu er en klassisk italiensk dessert i lag bestående af 'ladyfingers', som er vædet med stærk kaffe (gerne espresso). Desuden udgøres den af mascarpone (en italiensk flødebaseret friskost) samt æg, tilsat sukker og vanilje. Den toppes typisk af med...