FROKOST

Skriv til os

Frikadeller som vores mødre lavede dem

Frikadeller er altid et hit i vores familie, uanset om vi taler frokost, hovedret eller som supplment til juleanden juleaften. Ofte er det sådan at der bliver 'hapset' allerede mens de laves. Til frokost serverer vi frikadeller med surt dvs. syltede agurker samt...

Frokostsalat med belugalinser, skåret frugt og grønt

Denne frokostsalat er et hit på vores frokostbord. Den er let og smagfuld. Vil du have den helt ned kaloriemæssigt undlader du blot den panerede fetaost. Server den på terrassen evt. med et glas 'bobler', så går snakken. 2 dl belugalinserblandet snittet salat1/2 agurk...

Let og lækker frokostanretning

Vores madpandekager - med eller uden chiafrø - har næsten erstattet brødet i huset. Vi spiser dem til morgenmad med skyr eller hytteost til, eller til frokost, hvor vi anvender hvad vi nu har af grøntsagsrester i køleskabet, I dag blev det til en variant med...

Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

Hjemmelavede pitabrød er bare så lækre og ikke særlig svære at lave. Med chiafrø holder de sig friske længere, da chiafrøene holder fugten i brødet. De egner sig også til frysning, og derfor kan det godt betale sig at bage flere ad gangen. Pitabrød er ideel til...

Æbleflæsk

Æbleflæsk på julebordet var en fast tradition, da jeg var barn. Jeg elskede det. I mange år har jeg været ene om at holde fast i den tradition. Jeg lærte at lave æbleflæsk af min farfars husbetyrinde. Da vi har fået mange henvendelser på, hvordan man laver god...

Italiensk pastaomelet

På italiensk hedder denne ret “Frittata di pasta”. Retten stammer fra Nepal trakten. Retten egner sig til en let frokostanretning. Opskriften her er tilpasset det nordiske køkken.15 minutter 30 minutter4 350 GRAM PASTA, eller lige så meget pasta som behøves for at...

Kyllinge-fajita (200kcal)

Dette er en af mine ynglingsretter i en travl hverdag. Den tager ingen tid at lave, og så smager den bare så godt. Men pas på ikke at stege den røde peber og løgene for meget, der må gerne være lidt bid i dem for at fuldende retten. Er du ikke på faste, eller følger...

Spansk omelet med rød peber (100 kcal)

Denne omelet er velegnet på brunchtallerkenen eller til en nem og hurtig frokost. Er du ikke på en speciel kur, kan du spise et stykke friskbagt rugbrød til - det gør ikke oplevelsen mindre.5 minutter5 minutter1 1 ÆG (50 GRAM) 1/2 RØD PEBERFRUGT (50 GRAM) SALT OG...

Tærte med frisk spinat, feta og tomatsalsa

En sprød tærte med grov bund og fyld af frisk spinat, løg og æg - og med en sensommersød tomatsalsa af frilandstomater.  20 minutter45 minutter4TÆRTEDEJ 80 gr. økologisk hvedemel40 gr. havremel40 gr. rugmel1/2 tsk. bagepulver1 spsk koldpresset rapsolie1 spsk vand1...

Rødbede Couscous med fladbrød

Hvem elsker ikke rødbeder? Denne her ret er perfekt til en let frokost eller aftensmad, da den har masser af farve og smag!15 minutter15 minutter1-2 125 g. couscous 1 økologisk citron 4 økologiske røbeder (små/mellemstore) 1 æble 2 håndfulde rosiner 1-2 fed hvidløg 1...

Rucola-salat

Efter at have høstet en del rucola og spinat i vores Growcamp i dag, lavede vi denne lækre salat til aftensmad. I bunden lagde vi hakket rucola og spinat, mens de øvrige ingredienser iblandt lidt spinat og rucola blev placeret på toppen. Se opskriften nedenfor for at...

Ny variant af vores madpandekager med chiafrø

I dag høstede vi de første rødbeder. Det medførte følgende eksperiment, nemlig at lave en af vores madpandekager med frisk revet rødbede i. Vi valgte at servere dem med en rucolasalat med friskhakket æblemynte, ananas, agurk, ristede peanuts samt kyllingestykker...

Stegte ris med grillkylling

Efter at have været i haven det meste af  dagen i går, havde vi igen brug for lidt nem aftensmad. Valget faldt på stegte ris med grillkylling.10 minutter60 minutter4-6 2 hele kyllinger. 400 g ris, kolde kogte ris 1/2 ds røde kitney bønner 200 g fine ærter 1 stk...

HaveTilBords hybrid morgenfrokost

Oven på den sene valgnat i går, hvor vi kom sent i seng, kom vi tilsvarende sent op i dag. Vi besluttede derfor at slå morgenmad og frokost sammen. Det blev til en af vores madpandekager med chiafrø, hvortil vi lavede en salat af friske rucola- og spinatblade, som vi...

HaveTilBords lunchboks

Der er nu fuld gang i vores nye køkkenhaven. Vi kan nu HVER dag gå over og plukke frisk rucolasalat, spinat, forårsløg samt rødbeder. Gulerødderne er stadig for små endnu, mens ærterne lige har sat bælge. I drivhuset kan vi nu hente de første agurker, mens tomaterne...

Æggekage med chiafrø og spinat med skyr samt kyllingefajita

En anden variant af vores æggekage med spinat og chiafrø. Her har vi valgt at kombinere den let krydrede smag fra fajita med en let sød smag fra skyr'en med ananas. Det sammen med den lette knasende effekt fra chia frøene giver en god smagsoplevelse. 10 minutter 5...

Æggekage med chiafrø, spinat og seranoskinke

Behov for en let frokost - så er svaret her: Æggekage med friskplukket spinat fra haven, chiafrø samt serano skinke. Ønsker du en lidt mere krydret variant, så se vores opskrift på æggekage med chiafrø og spinat med skyr samt kyllingefajita.5 minutter5 minutter 2 6 æg...

Rucola-salat med tun

Lige siden vi plukkede rucola salat i morges, har vi glædet os til at lave en god salat til frokost. Det blev til denne velsmagende tunsalat.10 minutter10 minutter2 1 bundt frisk rucola salat, snittet groft 1 ds tun i vand, drænet 1 gulerod, revet fint 1 rødbede,...

Madpandekager med chiafrø, asparges og kyllingefajita

Kender du situationen, hvor man kommer sent hjem og skal have noget (sundt) at spise i en fart. Så er her et forslag på en hurtig og velsmagende ret, som vi lavede her til aften: en madpandekager med chiafrø, asparges, hytteost, stegte cherrytomater, kyllingefajita...

Brunch tallerken med chia-pandekage

I weekenden kan vi godt lide at lave hyggeligt morgenbord. Selvom du ikke synes, du har ret meget i køleskabet, så kan man i de fleste tilfælde lave imponerende brunch-tallerkener alligevel. Her er et eksempel, hvor vi havde en del frugt tilovers fra aftenen før....

Broccoli med røde kidneybønner og chiafrø

Broccoli er en af mine foretrukne grøntsager. Her har jeg lavet en ret, hvor jeg har mixet broccoli med røde kidneybønner, rødløg, tomater og chiafrø. Sidstnævnte for at give det et løft, når det kommer til ernæringindhold. Vidste du, at chiafrø blandt...

Tortilla med chiafrø, kartoffel og tomatsalat

En dejlig fyldig tortillaæggekage med hele, stegte kartofler og soltørret tomat, som giver ekstra smag. Tortilla er en genial ret, uanset hvilken type grøntsag du har i køleskabet, kan du bruge den i denne ret - bare pas på, at du ikke blander for mange forskellige...

Pitabrød med chiafrø, kylling, avocado og asiatiskinspireret dressing

Står du overfor at skulle lave en let frokost anretning, så er her en opskrift, vi selv anvender til frokost, når vi går i haven om sommeren og har brug for en hurtig frokost. Det kræver dog, at du har lavet pitabrødene på forhånd. Har du stegt kylling og bacon på...

Kyllingewrap med bacon, tomater og avocado

Wraps er ofte forbundet med tilbud på tankstationer, kiosker m.m., men laver du dem selv bliver de bare endnu lækrere! I dag har vi lavet en wrap baseret på vores madpandekager med spinat og chiafrø. Fyldet er kylling, bacon, tomater, avocado og salat. Sluttelig rørte...

Løg-æggekage med chiafrø (150 kcal)

Denne løg-æggekage kan anvendes ved brunchbordet eller serveres som en let frokostanretning. Er du ikke på kur, kan den serveres med et stykke friskbagt rugbrød til eller lidt stegt kyllingebryst i skiver. TIP: Ønsker du en ret med 200 kcal, kan du servere retten med...

Sød kartoffel- og pastinaksuppe

Vinter er lig med suppetid. Der er ikke noget bedre, end at få en skoldhed suppe efter en god gåtur i det kolde vintervejr. Her er en variant lavet på sødekartofler og pastinak. De to rodfrugters sødme træder meget kraftigt frem i denne lækre fyldige og cremede suppe....

Surdejsrugbrød med maltsirup

Hjemmelavet rugbrød smager godt, specielt hvis man kan få fat i en god gang maltsirup. Her i julen fik jeg fat i lidt maltsirup, som straks blev anvendt i et rugbrød godt med kerner. Normal kan surdejsbrød tage lidt tid at lave, men her er en variant, som er let at...

Madpandekage med chiafrø og friske tranebær

Her til morgen havde jeg lidt friske tranebær til overs fra julen, som trængte til at blive brugt. Så hvorfor ikke bruge dem i en madpandekage med chiafrø til morgenmaden? Som sagt så gjort. Pandekagen blev serveret med hytteost og kanel. Her er så opskriften (2...

Vintersuppe med sød kartoffel og rød peber

Denne suppe med dens kraftige røde farve liver godt op på en kold og grå efterårs- eller vinterdag. Let og elegant i smagen. Serveres med frisk landbrød.15 minutter50 minutter 6 2 røde peberfrugter, uden kerner skåret i terninger. 500 gram søde kartofler, skåret i...

Æggekage med broccoli og chiafrø (200 kcal)

Her en idé til en sund all-round æggekage, der kan anvendes ved bruchbordet, frokosten eller som en let hovedret. Hvis du ikke følger en specielt kur, kan du evt. servere et stykke friskbagt rugbrød til. Årsagen til, at vi anvender lidt chiafrø i retten skyldes, at...

Frokostbrød med ricotta og chiafrø

Er du på jagt efter et godt frokost brød? Så er her et forslag. Ricottaen giver brødet en god smag, og chiafrøene holder på fugten i brødet. Det gør brødet velegnet til at blive brugt over flere dage uden det tørre ud, hvad enten du vil bruge det til frokost eller i...

Rodfrugtfrikadeller med chiafrø og ‘spicy’ hytteost-dip

Efteråret byder på mange dejlige rodfrugter, her er et bud på lidt sund efterårssnack eller en let frokost anretning. Den er der ikke mange kalorier i! 250 gram kartofler 125 gram gulerod 150 gram courgetter 3 spsk chia frø (gem lidt til stegningen) 100 gram ricotta...

Stegt kyllingefilet og tomatbulgur med chiafrø

Kylling indgår i vores retter, og iblandt kan det være svært at hitte på, hvad der skal serveres til. I øjeblikket eksperimenterer vi med anvendelse af chiafrø i vores retter. I dag fik vi så den idé at prøve at komme chiafrø i bulgursalaten. Det blev en helt specielt...

Madpandekage-pizza

Hvis man gerne vil holde vægten i skak, så er pizza måske ikke første valg. Jeg har fundet en løsning på dette problem, nemlig at bruge min madpandekage-opskrift med chiafrø, som pizzabund samt tomater fra drivhuset, basilikum fra haven og ricotta ost som ikke er så...

Madpandekage med chiafrø og revet gulerod med sundt fyld

I aften da jeg kom hjem efter en lang dags arbejde, havde jeg absolut intet i køleskabet, syntes jeg. Ingredienserne til en madpandekage havde jeg dog, men fyld? Ved nærmere eftersyn havde jeg en rest hytteost og i fryseren en pose frossent hakket spinat. Og sådan...

Torskesalat med hjemmelavet pesto

Da jeg var barn, var torsk hverdagsmad for mange. Jeg hadede torsk, kun når min moster hakkede torskefileterne og panerede dem, kunne jeg spise torsk. I dag er torsk - da bestanden er for nedadgående - blevet en dyr spisefisk og en fisk man kan finde på mange...

Madpandekage med chiafrø og indbagt broccoli

En ny variant af vores madpandekager med chiafrø, her med indbagt broccoli serveret med hytteost og hybenpulver samt de sidste tomater fra drivhuset for i år. En let frokost - den er der ikke mange kalorier i. 5 minutter 10 minutter2 Madpandekager (2 stk): 1/2 dl...

Madpandekage med chiafrø og indbagt snackpeber

Madpandekagerne har virkelig sat deres indtog i vores kost på det seneste. De har næsten erstattet brødet i huset. Vi kan spise dem morgen, middag og aften, fordi vi hele tiden eksperimenterer med forskellige varianter af dem. I dag til frokost serverede jeg denne...

Pitabrød med laksesalat og krydret hytteost

Når først du har bagt en gang pitabrød, har du nemt ved at lave en hurtig og sund frokost eller aftensmad på ingen tid. Vores pitabrød med chiafrø giver en meget lækker smagsoplevelse takket være de sprøde chiafrø - prøv opskriften på pitabrød her. 10 minutter10...

Chia-pitabrød med hytteost, rucola salat og kyllingefajita

Med hjemmelavede pitabrød i køleskabet bliver aftensmaden bare så meget nemmere. Her serverer vi pitabrød med chiafrø, hytteost, rucolasalat og kyllingefajita. Spiseoplevelsen er i højsædet, når man tygger på de sprøde chiafrø i pitabrødet, sammen med den cremede...

Madpandekage med chiafrø og revet gulerod

I bestræbelserne på at gå lidt ned i vægt uden at følge en specifik kur 100%, har jeg med udgangspunkt i DUKAN-kuren kreeret denne madpandekage med chiafrø og revet gulerod. Disse pandekage, som kræver lidt tilvænning at lave, kan bruges i mange sammenhænge både...

Grillet kyllingefilet med citron og rosmarin

Her om sommeren må aftensmaden gerne være nem. Denne ret kan næsten ikke blive nemmere. Grillet kyllingefilet, lidt brasede kartofler og tzatziki. Citronkylling og tzatziki går nemlig rigtig godt sammen.10 minutter 20 minutter4 4 kyllingefileter 2 u-sprøjtede citroner...

Kartoffelmad med radisser og avocado

En let og lækker frokost-mad med nye kartofler, radisser og avocado. Smør brødet med lidt god mayonnaise og pynt med purløg og friskkværnet salt og peber. Velbekomme!Indlæg af samme kategori

Tunsalat

I dag skulle det bare være nemt. Tirsdag og en lang arbejdsdag = let madlavning. Heldigvis havde jeg lidt salat til overs fra i går, lidt cherrytomater, løg et æg samt tun på dåse. Så på mindre en 3 minutter var denne lækre salat lavet. Lidt lækker olivenolien samt...

Jordbærsalat med mozzarella og asparges

Der er rigtig mange muligheder med denne salat. Det vigtigste er, at der kommer masser af jordbær i! Køb dem ved vejen i de mange små gårdbutikker, i supermarkedet (husk at vælge de danske - og øko) eller endnu bedre - tag en tur på landet og pluk dem selv, så er du...

Pasta med cherrytomater og rosmarin

Nemt og enkelt - det er lige, hvad det er. Jeg havde en rest pasta fra forleden i køleskabet, og da jeg havde brug for at lave lidt let aftensmad, kom jeg på denne idé: Jeg varmede nogle cherrytomater på en pande med olivenolie med citron ved middelvarme, indtil...

Bulgursalat – perfekt tilbehør til grill

Denne salat kan laves på et utal af forskellige måder, så har du en favorit ingrediens, så lad den endelig for lov at være med. Kun fantasien sætter grænser. I denne version har jeg brugt grov, økologisk bulgur, men man kan også med fordel anvende økologisk perlebyg...

Tunsalat med hytteost og avocado

En gang imellem er det rart bare at lave en salat til frokost. Her opskriften på en salat der både smager godt og som er let at lave. 10 minutter 10 minutter1-2 GRØN SALAT EFTER ØNSKE CHERRY TOMATER RØDLØG HYTTEOST AVOCADO TUN I OLIE (ELLER VAND HVIS DU VIL) FRISKE...

Brunch med hvad der nu haves

Vi har ikke rigtig noget til morgenmad - kender du den situation? I dag var jeg i denne situation, troede jeg. Jeg syntes ikke rigtig, vi havde noget, men alligevel fik jeg stablet denne lille "brunch" på benene: ristede grovboller rugfras kærnemælkskoldskål lidt ost...

Hvidløgssvitsede rejer og perlebygsalat

Denne salat kan både bruges som forret eller som en lækker og fyldig frokostsalat. Ingredienserne her er blot til inspiration, og du kan sammensætte dem efter egen smag og behag. I denne opskrift er der brugt bulgur, men jeg vil anbefale perlebyg, da der er lidt mere...

Min bedste kop kaffe længe

I går mødtes jeg med min gode ven Søren Lange til frokost på PatéPaté i Kødbyen. Jeg har ikke været på restaurant København i lang tid, så jeg var lidt spændt. Ikke mindst fordi Kødbyen de seneste år har udviklet sig til en spændende scene for rustikke...

Let frokost eller – tilbehør til maden

En let salat som denne tager ingen tid at lave. Denne salat hører til i den søde ende og kan anvendes enten salat alene eller som tilbehør til kød fra grillen. Ingredienserne er få: Revet gulerod Revet æble Ananas og Rosiner Saft fra en halv citron.     En anden...

Weekend-brunches

Weekend er lig med morgenbrunch for mig. Jeg elsker at lave morgenbrunch og ikke mindst at skabe en hyggelig atmosfære til lejligheden. Til hverdag har jeg knap nok tid til at nyde morgenmaden, der som oftest bare bliver kastet ned pga. manglende tid. I hverdagene har...

Tortillawrap med kyllingefajita og hvidløgs-guacamole

Her får du en opskrift, der er nem at gå til, og som smager super godt! Madpandekagerne kan laves på mange forskellige måder, så se gerne vores opskrifter på madpandekager med chiafrø her, eller måske en madpandekage med chiafrø og gulerod er mere dig? Der er også en...

Stegt rødspætte

Stegt rødspætte er altid et hit på sommerterrassen, og specielt hvis vi har fanget dem selv. Som altid serveres de med nyopgravede kartofler og persillesovs. Skal der kræses ekstra serveres friske asparges til.15 minutter30 minutter4 4 HELE RØDSPÆTTER HVEDEMEL SALT...

Simpel brunchtallerken

Søndags morgenbrunch: Skåret frugt med kefir, rosiner og hakkede mandler Hindbær-smoothie Rød grapejuice Kaffe Ost Salami Honning En anden simpel brunchanretning kunne også lyde således: Cappuccino Appelsinjuice Ristede boller Kvark m/honning Skovbærssirup, samt Müsli...

Spejlæg på ristet brød

I sagens natur den simpleste frokost man kan lave: Spejlæg på et ristet brød, lidt ketchup samt cherrytomater. nemmere kan det da ikke blive!Indlæg af samme kategori

Cantaloupe-melon med cherrytomater og fetaost

En simpel salat som er nem at lave, og som fungerer perfekt både som forret eller som frokostsalat.15 minutter 15 minutter1-2 2 SPSK PINJEKERNER 100 GRAM RUCOLASALAT 200 GRAM SØDE CHERRYTOMATER (HVORAF NOGLE SKÆRES I HALVE) 1/2 CANTALOUPE MELON (SKÅRET I BÅDE) 75 GRAM...

Salvie-krydret kalkun med kartoffelsalat

Her er en frokost salat med salvie-krydret kalkun. Kalkunkød er lidt mere fast end kyllingekød, hvorfor der er lidt mere bid i denne frokostsalat. Kartoffelsalaten er lavet af: kogte kartoffel stykker rødløg purjo tomat store capers ...blandet med en dressing...

Quiche Lorraine

Den oprindelige quiche med tilnavnet Lorraine stammer fra det nordlige Frankrig. Det er i al sin enkelhed en flæsketærte med en bagt æggecreme, og skal den tilberedes helt klassisk, bør den ikke indeholde ost. Men osten klæder tærten vældig godt.15 minutter35...

Brunchtallerken

Det behøver ikke at kræve meget arbejde for at servere en brunch tallerken som her bestående af: Cappuccino Appelsinjuice Skyr med hindbær samt müsli-drys Melon med friske blåbær og hakkede mandler Omelet med spinat ristet brød Indlæg...

Brunch-alternativ

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi elsker at lave søndagsbrunch. Det er ikke bare en fryd for øjen, men for os er det højdepunktet i en god weekend. Fantasien fejler normalt ikke noget, omend der ofte findes gentagelser i nogle af varianterne. Her er så en ny...

Quinoasalat med rejer og avocado

Denne salat kan serveres året rundt enten som frokostret, forret eller hovedret. En kold tør hvidvin gør ingen skade. Jeg lærte at lave den i meet-up gruppen: Cooking in Stockholm. Denne salat er altid et hit - men det er vigtigt med friske rejer!15 minutter45...

Vandmelonsalat med feta og frisk mynte

Dette er en sikker vinder til alle sommerens lækre middagsborde: Sød, let og helt sin egen!15 minutter15 minutter4 GOD FETAOST FRISKE MYNTEBLADE OLIVENOLIE BALSAMIKO OLIE 1/2 VANDMELON Skær vandmelonen i små firkantede stykker og kom dem i en flot skål. Skær fetaosten...