HOVEDRETTER

Skriv til os

Frikadeller som vores mødre lavede dem

Frikadeller er altid et hit i vores familie, uanset om vi taler frokost, hovedret eller som supplment til juleanden juleaften. Ofte er det sådan at der bliver 'hapset' allerede mens de laves. Til frokost serverer vi frikadeller med surt dvs. syltede agurker samt...

Laks med chiafrø på en bund af spidskål og gulerod

Laks er absolut en af vores favoritspiser som vi spiser både til hverdag og til fest. Fisk er så nem at tilberede og man kan trylle et velsmagende luksusmåltid frem på kort tid. Prøv at skære skindet fra. Dyp skindsiden i lidt olivenolie, hæld lidt chiafrø på en...

Skærising med spidskål

Forleden fik vi en pakke skærising fra Skagenfisk. Den medfølgende opskrift var lidt besværlig, så jeg besluttede mig for at kaste mig ud i en egenkomposition. Det blev til denne lækker ret - skærising med spidskål og persille- og citronsmør - hvor fisken blev...

Pandestegt spidskål med broccoli og lyssej

Frisk fisk og grøntsager er ikke til at tage fejl af. Ud over at det er hurtigt og nemt at tilberede er det også velsmagende og sundt. I dag fik vi frisk lyssej fra Skagen Food. Selvom der følger en opskrift med, valget vi at lave vores egen variant med de grøntsager...

Roastbeef på grillen

Selvom vejret er slået om så griller vi alligevel. I dag blev det let, idet jeg købte en roastbeef hos den lokale købmand. Med nye små kartofler og lidt iceberg salat blev middagen hurtigt komponeret. Foto: © EBBESEN photography 2018 ca. 20 minutter 45 minutter 40 en...

Fyldt svinemørbrad på grill

Forleden dag var det grill-vejr. I fryseren havde vi en svinemørbrad og i køleskabet lidt grøntsagsrester bl.a. broccoli, blomkål, cherrytomater samt lidt krølsalat. Da der også var lidt feta, blev ideen til denne fyldte mørbrad født. ca. 20 minutter ca. 35 minutter 4...

Frokostsalat med belugalinser, skåret frugt og grønt

Denne frokostsalat er et hit på vores frokostbord. Den er let og smagfuld. Vil du have den helt ned kaloriemæssigt undlader du blot den panerede fetaost. Server den på terrassen evt. med et glas 'bobler', så går snakken. 2 dl belugalinserblandet snittet salat1/2 agurk...

Kyllinge-fajita med skåret grønt

Er du til kalorielet mad, så er denne ret lige noget for dig. Kyllingen serveres med agurkskiver, skåret rød peberfrugt samt skiveskårne pærestykker. Pynt med et par friske hindbær. Sæt lidt kolorit til denne ret med en dressing rørt på Skyr naturel med lidt CHU>>CHUM...

Skindstegt lyssej med pasta

En af mine favoritretter, når jeg er i Italien, er friskkogt pasta med knust sort peber og ost. Osten er typisk en blanding af pecorino romano (en italiensk fåreost) og parmesan i forholdet 1:2.På italiensk hedder denne ret ‘pasta alla cacio e pepe’. Retten serveres...

Skindstegt kulmule med sesamdressing, spidskål og grønne bønner

I går fik vi fisk fra Skagenfood. Det var en dejlig stor filet.  Den medfølgende opskrift virkede inspirerende og mange af ingredienserne havde vi i vores køkkenhave. Det eneste vi ikke havde, var glaskål, som vi erstattede med spidskål. Undervejs ændrede vi lidt på...

Ovnbagt laks med broccoli

En gang i mellem gør det ikke noget at aftensmaden er let. Og når den på samme tid også kan være sund, så er det et klart bonus. Vi elsker fisk, specielt hvis vi kan få fat i noget frisk fanget laks. I denne uge fik vi tre fine laksestykker fra Skagen food. I...

Indisk kikærtegryde

Jeg fik denne indiske ret, da jeg besøgte nogle venner i Hydrabad i Indien. Selvom der er mange ingredienser, er den meget let at lave. Servers med frisklavet naan-brød samt frisk koriander.20 minutter10-12 minutter4-52 gule løg3 store fed hvidløg1 rød chili 1 spsk...

Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

Hjemmelavede pitabrød er bare så lækre og ikke særlig svære at lave. Med chiafrø holder de sig friske længere, da chiafrøene holder fugten i brødet. De egner sig også til frysning, og derfor kan det godt betale sig at bage flere ad gangen. Pitabrød er ideel til...

Asiatisk inspireret suppe med svampe og grøntsager

“Asiatisk hot pot suppe” er så enkel at lave. Næsten uanset hvilke grøntsager du har i dit køleskab, kan du lave en lækker asiatisk hot pot suppe. Det eneste trick er, ikke at overkoge dine grøntsager, snarere skal de skal forblive sprøde og med bid i! Serveres sammen...

Æbleflæsk

Æbleflæsk på julebordet var en fast tradition, da jeg var barn. Jeg elskede det. I mange år har jeg været ene om at holde fast i den tradition. Jeg lærte at lave æbleflæsk af min farfars husbetyrinde. Da vi har fået mange henvendelser på, hvordan man laver god...

Kyllinge-fajita (200kcal)

Dette er en af mine ynglingsretter i en travl hverdag. Den tager ingen tid at lave, og så smager den bare så godt. Men pas på ikke at stege den røde peber og løgene for meget, der må gerne være lidt bid i dem for at fuldende retten. Er du ikke på faste, eller følger...

Tærte med frisk spinat, feta og tomatsalsa

En sprød tærte med grov bund og fyld af frisk spinat, løg og æg - og med en sensommersød tomatsalsa af frilandstomater.  20 minutter45 minutter4TÆRTEDEJ 80 gr. økologisk hvedemel40 gr. havremel40 gr. rugmel1/2 tsk. bagepulver1 spsk koldpresset rapsolie1 spsk vand1...

Pasta med zucchini i wok

Wokmad er ikke bare orientalsk mad, faktisk kan du også tilberede din pasta i wok. I dag lavede vi pasta i wok med gule og grønne zucchini fra haven krydret med frisk rosmarin og olivenolie med chili. Se hvordan du kan lave den velsmagende vegetar pastaret i din...

Sprød italiensk pizza

Efter vi byggede vores weber grill om til en pizzaovn, er det slut med at købe pizzaer. Når først du har fundet ud af at lave den rigtige pizza-dej er det let og enkelt at lave pizza. Og netop enkelheden er vigtig, når du laver pizza. I Danmark er vi nemlig...

Rødbede Couscous med fladbrød

Hvem elsker ikke rødbeder? Denne her ret er perfekt til en let frokost eller aftensmad, da den har masser af farve og smag!15 minutter15 minutter1-2 125 g. couscous 1 økologisk citron 4 økologiske røbeder (små/mellemstore) 1 æble 2 håndfulde rosiner 1-2 fed hvidløg 1...

Oksemørbrad med årstidens grøntsager

Denne årstid, hvor vi kan gå ud i haven og hente diverse grøntsager, er fantastisk. Og når man så samtidig tilbereder dem på en hotwok, ja - så bliver smagen ikke bedre. Blusset på en hotwok bliver mere end fire gang så høj som på et almindeligt komfur. derfor tager...

Hjemmelavet pasta med spinat og chiafrø (tagliatelle)

Jeg har længe tænkt på, at jeg gerne ville lave pasta med chiafrø. I går blev så dagen, hvor jeg lavede hjemmelavede tagliatelle med spinat og chiafrø. Det blev til en meget smagfuld pastaret, hvor der udover lidt 'al dente' bid i pastaen, også var en let sprød...

Rucola-salat

Efter at have høstet en del rucola og spinat i vores Growcamp i dag, lavede vi denne lækre salat til aftensmad. I bunden lagde vi hakket rucola og spinat, mens de øvrige ingredienser iblandt lidt spinat og rucola blev placeret på toppen. Se opskriften nedenfor for at...

Fyldt svinemørbrad

Så blev der tid til at grille - igen. Efter formiddagens regnbyer klarede det op til aften, og så blev der tændt for grillen. I dag valgte vi at lave en fyldt svinemørbrad, som vi grillede ved inddirekte varme i ca. 25 min. Inden den kom i grillen skar vi den op på...

Ny variant af vores madpandekager med chiafrø

I dag høstede vi de første rødbeder. Det medførte følgende eksperiment, nemlig at lave en af vores madpandekager med frisk revet rødbede i. Vi valgte at servere dem med en rucolasalat med friskhakket æblemynte, ananas, agurk, ristede peanuts samt kyllingestykker...

Ovnbagt kullerfilet med chiafrø

I dag fik vi fisk fra Skagen food, denne gang kuller (se afsnit om fisken under opskriften). Vi fulgte ikke den medfølgende opskrift, men brugte i stedet de grøntsager vi havde i køleskabet. I stedet for at panere fisken, dækkede vi skindsiden, efter at skindet var...

Stegte ris med grillkylling

Efter at have været i haven det meste af  dagen i går, havde vi igen brug for lidt nem aftensmad. Valget faldt på stegte ris med grillkylling.10 minutter60 minutter4-6 2 hele kyllinger. 400 g ris, kolde kogte ris 1/2 ds røde kitney bønner 200 g fine ærter 1 stk...

Kalveculotte med chiafrø og citronstegte kartofler

Det er ikke mange dag, hvor vi har kunnet grille, men i går var én af dagene. Det blev til en kalveculotte med chiafrø med en knasende sprød skorpe, næsten lige som sværen på en flæskesteg. Vi serverede let dampede broccoli hoveder, citronstegte kartofler samt...

Ovnbagt laks med chiafrø

Chiafrø kan med fordel anvendes på fisk som f.eks. laks og erstatte skindet. Herved får du en lækker sprød skorpe som kunne minde om grillet fiskeskind, men som bare smager godt. Derudover har det også en stor pyntemæssigt værdi. Her serverede vi laksen på en bund af...

Æggekage med chiafrø og spinat med skyr samt kyllingefajita

En anden variant af vores æggekage med spinat og chiafrø. Her har vi valgt at kombinere den let krydrede smag fra fajita med en let sød smag fra skyr'en med ananas. Det sammen med den lette knasende effekt fra chia frøene giver en god smagsoplevelse. 10 minutter 5...

Hjemmelavet fiskesuppe med laks, hvid fisk og jomfruhummerhaler

Maj har været en relativ kold måned jævnført med tidligere år. Og hvad er bedre end en god varm suppe, når man kommer kold og våd ind i huset efter en eftermiddag i haven. Vi er i øjeblikket igang med at tømme vores fryser, og i morges tog vi lidt fiskefond samt lidt...

Risotto med selleri og spinat

I dag fik vi - til trods for at vi tilbragte det meste af dagen i haven (mellem regnbygerne) - brudt med at lave chia pandekager til aften. Årsagen var den, at vi høstede de føste spinatblade i vores nye GrowCamp. Straks fik vi lyst til at lave risotto med spinat og...

Chia-pandekage med broccoli, grøntsager fra wok og skyr med ananas

Her mens vi arbejder med at etablere vores nye køkkenhave, bliver der ikke så meget tid til madlavning. Men spise skal vi jo, så når vi kommer ind fra haven, skal der ofte laves mad i en fart. Ofte har vi ikke fået handlet, så vi må tage til takke med, hvad der nu er...

Madpandekager med chiafrø, asparges og kyllingefajita

Kender du situationen, hvor man kommer sent hjem og skal have noget (sundt) at spise i en fart. Så er her et forslag på en hurtig og velsmagende ret, som vi lavede her til aften: en madpandekager med chiafrø, asparges, hytteost, stegte cherrytomater, kyllingefajita...

Suppe med tre slags bønner, chili og hvidløgspesto

Bønner er virkelig en undervurderet grøntsag. I mine yngre dage kunne jeg ikke lide bønner, måske fordi den første gang da de blev serveret for mig, var de udkogte. Nu da jeg er begyndt at dyrke mine egne bønner, er jeg begyndt at kunne lide dem. Faktisk bruger jeg...

Broccoli med røde kidneybønner og chiafrø

Broccoli er en af mine foretrukne grøntsager. Her har jeg lavet en ret, hvor jeg har mixet broccoli med røde kidneybønner, rødløg, tomater og chiafrø. Sidstnævnte for at give det et løft, når det kommer til ernæringindhold. Vidste du, at chiafrø blandt...

Hjemmelavet pasta uden pastamaskine

Hjemmelavet pasta uden pastamaskine - kan det virkelig lade sig gøre? Svaret er ja, det tager måske bare lidt længere tid, end hvis du anvender en pastamaskine. Hjemmelavet pasta bliver ikke nødvendigvis bedre end den 'friske' pasta du kan købe i butikkerne. Derimod...

Pitabrød med chiafrø, kylling, avocado og asiatiskinspireret dressing

Står du overfor at skulle lave en let frokost anretning, så er her en opskrift, vi selv anvender til frokost, når vi går i haven om sommeren og har brug for en hurtig frokost. Det kræver dog, at du har lavet pitabrødene på forhånd. Har du stegt kylling og bacon på...

Sød kartoffel- og pastinaksuppe

Vinter er lig med suppetid. Der er ikke noget bedre, end at få en skoldhed suppe efter en god gåtur i det kolde vintervejr. Her er en variant lavet på sødekartofler og pastinak. De to rodfrugters sødme træder meget kraftigt frem i denne lækre fyldige og cremede suppe....

Vintersuppe med sød kartoffel og rød peber

Denne suppe med dens kraftige røde farve liver godt op på en kold og grå efterårs- eller vinterdag. Let og elegant i smagen. Serveres med frisk landbrød.15 minutter50 minutter 6 2 røde peberfrugter, uden kerner skåret i terninger. 500 gram søde kartofler, skåret i...

Rajma Chaval og Aaloo Gobi (røde kidneybønner med ris og blomkål)

Forrige weekend have vi besøg af en god indisk ven (Sandeep Goel) i Stockholm. I løbet af formiddagen hjalp han mig med madfotografering til en kommende kogebog. Efter frokost besluttede vi at lave en indisk menu, og her hjalp jeg ham. Sandeep valgte en meget...

Paneret torsk med bagte rodfrugter og rosenkålmos

Da jeg ved et tilfælde faldt over denne opskrift fra Claus Meyer vidste jeg med det samme, at den måtte jeg lave. Dels fordi det jo lige nu er årstid for rodfrugter, og dels fordi jeg fik såden en lyst til fisk, da jeg så opskriften. En finesse ved denne opskrift er...

Ovnbagte rodfrugter med chili gelé

Kender du situationen, hvor du egentlig ikke rigtig har noget i køleskabet udover rester af grøntsager fra tidligere dages madlavning, en gulerod, løg, måske en pastinak, en rødbede og måske endda en rest græskar? Og hvad skal du lige anvende dem til? Her er et...

Nem suppe med årstidens grøntsager og svenske “köttbullar”

Lige nu findes der mange lækre grøntsager som gulerod, rødbede, pastinak, jordskokker, selleri, hvidkål med mere, og på en kølig efterårsdag kan det være rart at lave en god gammeldags grøntsagssuppe. Men i en travl hverdag kan det være svært at nå det hele. Men her...

Stegt kyllingefilet og tomatbulgur med chiafrø

Kylling indgår i vores retter, og iblandt kan det være svært at hitte på, hvad der skal serveres til. I øjeblikket eksperimenterer vi med anvendelse af chiafrø i vores retter. I dag fik vi så den idé at prøve at komme chiafrø i bulgursalaten. Det blev en helt specielt...

Madpandekage med chiafrø og revet gulerod med sundt fyld

I aften da jeg kom hjem efter en lang dags arbejde, havde jeg absolut intet i køleskabet, syntes jeg. Ingredienserne til en madpandekage havde jeg dog, men fyld? Ved nærmere eftersyn havde jeg en rest hytteost og i fryseren en pose frossent hakket spinat. Og sådan...

Pitabrød med laksesalat og krydret hytteost

Når først du har bagt en gang pitabrød, har du nemt ved at lave en hurtig og sund frokost eller aftensmad på ingen tid. Vores pitabrød med chiafrø giver en meget lækker smagsoplevelse takket være de sprøde chiafrø - prøv opskriften på pitabrød her. 10 minutter10...

Jordskokkesuppe

Vi går efteråret i møde, og så er varm suppe et absolut must! Denne suppe er nem og lækker at lave på en kold dag.  20 minutter35 minutter4 1 løg 2 fed hvidløg 750 g. jordskokker 2 æbler (fra haven) 1 spsk. olivenolie 1 håndfuld friske timianblade (fra haven el....

Chia-pitabrød med hytteost, rucola salat og kyllingefajita

Med hjemmelavede pitabrød i køleskabet bliver aftensmaden bare så meget nemmere. Her serverer vi pitabrød med chiafrø, hytteost, rucolasalat og kyllingefajita. Spiseoplevelsen er i højsædet, når man tygger på de sprøde chiafrø i pitabrødet, sammen med den cremede...

Grillet kyllingefilet med citron og rosmarin

Her om sommeren må aftensmaden gerne være nem. Denne ret kan næsten ikke blive nemmere. Grillet kyllingefilet, lidt brasede kartofler og tzatziki. Citronkylling og tzatziki går nemlig rigtig godt sammen.10 minutter 20 minutter4 4 kyllingefileter 2 u-sprøjtede citroner...

Skindstegt kulmule med ristede tomater og hvidvinsdampet fennikel

Kulmule er en fisk, som mange lystfiskere sjældent får på krogen, da den typisk lever på 100-300 meters vanddybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt efter sild, brisling, ansjos sardin eller makrel. En grådig rovfisk med...

Laks- og rødfiskfilet med bagt fennikel

Så er vi så småt tilbage efter ferien og i det dejlige sommevejr, har vi brugt vores gill flittigt. I dag blev det så fiskedag, efter en tur i havnen hvor vi købte rødfisk og laks. I varmen orker vi ikke rigtig at spise tyk sovs, så valget faldt på en spinatsauce og...

Langefilet Basquaise med karrysauce

Hver uge får vi frisk fisk fra Skagen. I går fik vi så Langefilet. Der hører opskrifter med til disse fiskepakker, men iblandt er de lidt avancerede som bl.a. den der fulgte med pakken i denne uge. Så jeg valgte at lave min egen variant af opskriften. Det blev et...

Ovnbagt laks med blå birkes

I går aftes var det absolut ikke grillvejr. Vi besluttede derfor at tilberede vores aftensmad indendøre. Vi tilberedte derfor vores laks i ovnen. Skindet blev erstattet med et lag blå birkes og pludselig kunne "skindet" spises! Som tilbehør og nu da vi havde gang i...

Kylling med rosmarin og citron

Den danske sommer kan være foranderlig, og det er langt fra altid, det er vejr til at grille. Men få alligevel følelsen af at grille ved hjælp af din ovn. Her er en let sommer-ret: Grillede kyllingsbryster vendt i citron, rosmarin og citron stegte tomater serveret med...

Bagte grøntsager med ricotta og muskat

I aften skal vi grille, men hvad skal vi have til? Kender du spørgsmålet, eller har du været i situationen? Her til aften endte vi igen i denne situation. Et hurtigt blik i køleskabet - hvad har vi? Et halvt broccoli hoved, et halvt blomkåls hoved, en halv peberfrugt,...

Hvidvinssalvie-sauce

Denne sauce er altid god til flad fisk af enhver art. Bortset fra at den er lidt tidskrævende, er den relativ let at lave, fordi den passer sig selv det meste af tiden. Det er IKKE en sauce, du laver i sidste minut, før maden er klar. Typisk starter jeg altid...

Tunsalat

I dag skulle det bare være nemt. Tirsdag og en lang arbejdsdag = let madlavning. Heldigvis havde jeg lidt salat til overs fra i går, lidt cherrytomater, løg et æg samt tun på dåse. Så på mindre en 3 minutter var denne lækre salat lavet. Lidt lækker olivenolien samt...

Hvidvinsdampet pigvar i ovnen

Der findes ikke noget bedre end at køre ned/ud til en havn og købe frisk fisk. Det var så, hvad vi gjorde i weekenden. Valget faldt på en pigvar på 1,2 kg. Hele vejen hjem glædede vi os til at gå i gang med at lave den. Egentlig havde vi planlagt at grille, men en...

Pasta med cherrytomater og rosmarin

Nemt og enkelt - det er lige, hvad det er. Jeg havde en rest pasta fra forleden i køleskabet, og da jeg havde brug for at lave lidt let aftensmad, kom jeg på denne idé: Jeg varmede nogle cherrytomater på en pande med olivenolie med citron ved middelvarme, indtil...

Rødvinssauce

Når jeg forbereder mad til gæster, er det første, jeg går i gang med, saucen. Grunden til det er, at det tager ret lang tid at lave en god og velsmagende sauce. Og en god sauce kan netop være prikken over i'et, når man serverer god mad. Afhængig af mængden kan det...

Lamme Racks

Sommer er lig med grill, og jeg elsker simplethen at lave simpel aftensmad ved grillen. Denne ret: Lamme Racks med nye kartofler og grillede cherrytomater, sukkerærter, hvidløg samt skalotteløg er én af mine favoritter, og kødet kan du bytte ud som du vil,...

Bulgursalat – perfekt tilbehør til grill

Denne salat kan laves på et utal af forskellige måder, så har du en favorit ingrediens, så lad den endelig for lov at være med. Kun fantasien sætter grænser. I denne version har jeg brugt grov, økologisk bulgur, men man kan også med fordel anvende økologisk perlebyg...

Grøntsagssuppe

Jeg havde en del grøntsager i køleskabet, så i går fik vi suppe - en skøn og lækker måde at få brugt de gode sager på, inden de lige pludselig er blevet kedelige. Her er, hvad jeg havde i køleskabet: - Hvidløg - Løg - Porrer - Gulerødder - Kartofler Jeg snittede alle...

Penne med fennikel

I serien "Pasta på landet" fortsætter vi med en lidt specielt variant af pasta, nemlig sorte penne med fennikel - på italiensk "Penne al Nero di Seppia con Finocchio". Netop kombinationen med fennikel drysset med frisk kørvel giver en let lakridsagtig smag, som passer...

Pasta med grillet zucchini

Vi giver her endnu et bud på en gang pasta med simple ingredienser. Her en gang tortellini med ukogt skinke og ost samt grillet zucchini på italiensk "Tortellini prosciutto crudo e fromaggion con zucchini". Hvis du ikke orker at lave disse tortellini selv - og tro...

Pasta med Citron

I serien "Pasta på landet" følger vi nu op med denne enkle pasta ret: Pasta med Citron, eller som italienerne siger: "Pasta al Limone". Den er så enkel og ligetil at lave,  og så har den bare en stor smag! 15 minutter 15 minutter 4 350 GRAM PASTA 1 CITRON (SKAL OG...

Pasta med Broccoli

Denne pastaret er med broccoli - og på italiensk hedder den "Fettuccine con broccoli". Meget nemmere kan det ikke blive at lave god mad til sommerterrassen. Hvis du synes, den er lidt for tam, kan du evt. tilsætte lidt stegte bacon tern eller strimler af stegt stribet...

Pasta med mozzarellacreme og tomatfyld

"Pasta på landet" i Italien er karakteriseret ved få råvarer, hurtig tilberedning og enkle gode opskrifter. Enkle pastaretter passer perfekt til sommerdage på landet! Over de kommende uger vil vi præsentere et antal simple italienske pastaretter fra landet. Tag den...

Mandags-lasagne

Har du rester i køleskabet fra weekenden? Så er lasagne en lækker måde at få brugt op på - og så er der god mad selv på en mandag ;)20 minutter40 minutter6 2 spsk olivenolie til svitsning 4 fed hvidløg 2 store løg 400 g. økologisk hakket oksekød 1/2 l. tomatsauce (kan...

Italiensk tærte med kød, mozzarella, cherrytomater og spinat

I italien kalder man næsten alt der rundt for en tærte. Men i dette tilfælde er det egentlig en slags pie med en tynd bund, kødfars og spinat. På italiensk hedder den: "Torta salata con carne, mozzarella, pomodorini e spinaci". Når du laver denne "tærte", skal du...

Tunsalat med hytteost og avocado

En gang imellem er det rart bare at lave en salat til frokost. Her opskriften på en salat der både smager godt og som er let at lave. 10 minutter 10 minutter1-2 GRØN SALAT EFTER ØNSKE CHERRY TOMATER RØDLØG HYTTEOST AVOCADO TUN I OLIE (ELLER VAND HVIS DU VIL) FRISKE...

Skærising-rulle

Inden vi gik i haven i morges, tog vi en pakke skærisingfileter op af fryseren.  8 timer senere da vi kom ind igen var det tid til at lave aftensmad. Og hvad gør man så lige med en gang skærisingfileter? I køleskabet havde vi en porre, lidt gulerødder, et par...

Krydrede kødboller i perlespelt

Her er en opskrift fra ARLA, som jeg faldt over forleden. En super spændende ret med en god smag.45 minutter45 minutter4 160 G PERLESPELT 2 DL VAND 1⁄2 TSK GROFT SALT KRYDREDE KØDBOLLER 300 G HAKKET OKSEKØD (CA. 6% FEDT) 1 ÆGGEHVIDE 3⁄4 TSK GROFT SALT 1 STORT KNUST...

Aspargessuppe med rejer og croutoner

Denne italienske egnsret - på italiensk "Zuppa di asparagi con gamberetti e crostini" - kan serveres året rundt. Den smager dog bedst, når det er sæson for friske asparges. Lav dine egne croutoner og giv suppen et løft.15 minutter 30 minutter4 1 BUNDT ASPARGES 2...

Dyrekølle i ovnen

I det sene efterår fik jeg en dyrekølle fra en kronhjort af en af mine jagtvenner. Og hvad gør man lige med en sådan svend? I mit tilfælde havnede den i fryseren, og her har jeg adskillige gange kigget på den, når jeg har været i fryseren. Men nu skulle det være -...

Kulmule i Römertopf

Fisk i Römertopf er bare så nemt at lave samtidig med, at smagen bliver pragtfuld. Her en gang kulmule på en bund af friske grøntsager. 15 min snittearbejde og ind i oven en time, så er aftensmaden serveret. 15 minutter 60 minutter 2-3 300 GRAM KULMULE 1/2 PORRE...

Ruby’s grove Tagliatelle Bolognese

"I min familie spises der store mængder Pasta Bolognese i dagligdagen. Det er hurtigt, let at lave, og så kan ungerne lide det! Personligt er jeg dog super træt af supermarkedernes hakkekød – synes, at det lugter grimt og bryder mig ikke om, at jeg ikke med sikkerhed...

Rødspættefilet a-la-Jens

Vi er i gang med operation "tøm fryseren", da vi har ret meget fisk i fryseren. I dag fandt jeg en pakke rødspættefiletter. Egentlig var det ikke lige det, jeg havde tænkt, men da jeg samtidig fik øje på en pakke jomfruhummerhaler, fik jeg en lyst til at...

Pasta al pesto di pistacchi e insalata di spinaci

Pasta med pistacie pesto og spinat salat er en af mine favorit retter. I en travl hverdag, er dette ofte en ret jeg ender med at lave for at spare tid i køkkenet. Og så er smagen bare fantastisk. Kan det blive mere enkelt?10 minutter20 minutter4 350 G PASTA 70G...

Bagt spinat med ricotta og muskatnød

Bagt spinat med ricotta og muskatnød er det perfekte tilbehør til en grillbøf eller en grillkylling eller endda som sin egen vegetarret. Den bløde cremede spinat er så lækker , at du kan spise den direkte fra fadet med en ske!5 minutter20 minutter2 SMØR TIL SMØRING AF...

Mad i Römertopf

En Römertopf, også kaldet en stegeso, er genial til at lave mad i. Alt, hvad du behøver at gøre, er, at fylde Römertopfen med gode råvarer, komme lidt vand ved, lægge låg på og lade den passe sig selv i ovnen i en halv til halvanden time og voila, så blev den...

Pesce al limone con patate schiacciate e pomodori insalata

Denne italienske egnsret på dansk kaldet "Citron fisk med kartoffelmos og tomatsalat"  er superlet at lave og et godt alternativ til den måde, vi i Danmark traditionelt serverer fisk på. Kan man få fat i fisk som Guldbrasen, er det super og retten bliver mere...

Risotto con asparagi

Efter en lang gåtur i dag besluttede vi at lave risotto, da vi kom hjem. Lavet på rigtigt italiensk manér, er dette en virkelig lækker ret. Egentlig er den ikke så vanskelig at lave, man skal bare være over den hele tiden. Risene skal være kogt Al dente,...

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs og kartofler er en af de danske klassikere, der for alvor har fundet plads på restauranterne nu til dags. Der findes næsten ikke den restaurant, som ikke har stegt flæsk ad-libitum på menuen. Selv foretrækker jeg at spise den på...

Tortillawrap med kyllingefajita og hvidløgs-guacamole

Her får du en opskrift, der er nem at gå til, og som smager super godt! Madpandekagerne kan laves på mange forskellige måder, så se gerne vores opskrifter på madpandekager med chiafrø her, eller måske en madpandekage med chiafrø og gulerod er mere dig? Der er også en...

Stegt rødspætte

Stegt rødspætte er altid et hit på sommerterrassen, og specielt hvis vi har fanget dem selv. Som altid serveres de med nyopgravede kartofler og persillesovs. Skal der kræses ekstra serveres friske asparges til.15 minutter30 minutter4 4 HELE RØDSPÆTTER HVEDEMEL SALT...

Gammeldags brun sovs

Tidligere var det i visse egne af landet uhørt at servere varm mad uden sovs, og hvem husker ikke den brune sovs, som kun vores mor kunne lave den. Den brune sovs man får på restauranter er som ofte et resultat af en længerevarende proces, hvor man starter med at koge...

Persillesovs som i de gode gamle dage

Persillesovs eller persillesauce er en opbagt hvid sovs med persille -- en ægte dansk klassiker. Hvem kunne tænke på at servere retter som stegt flæsk og fisk UDEN kartofler og persillesovs? Værd at vide om persillesovs: Min mor lærte mig ikke at genopvarme sovsen,...

Penne di parmigiano e pomodoro

Denne ret er meget nem at lave, men kræver lidt øvelse i anretningsfasen for at undgå, at retten bliver kold. Den er dog arbejdet værd, for den ser flot ud, og dine gæster vil blive imponeret.10 minutter 15 minutter4 400 GRAM PENNE 300 GRAM CHERRY TOMATER 1 DS...

Carolines pastaret

Denne pasta ret er ganske let at lave og egner sig både fint til hverdag og gæster. Parmaskinken giver retten kant i form af en salt og sprød smag. Et hit på en varm sommeraften.10 minutter20 minutter4 1 PAKKE PARMASKINKE 2 KYLLINGEBRYSTFILETER 100 GRAM GRÆSK FETAOST...

Balinesisk tomat suppe – Hi Made

Denne lækre tomatsuppe stammer fra Bali. Køkkenchefen, Hi Made, som ses på billedet til højre, fra Mandala Desa gav mig opskriften. Serveres sammen med ristet toast gnedet med hvidløg.15 minutter30 minutter4 1 KG TOMATER 2 SPSK TOMATPURÉ 1 LØG BLAD SKÅRET I TYNDE...

Quinoasalat med rejer og avocado

Denne salat kan serveres året rundt enten som frokostret, forret eller hovedret. En kold tør hvidvin gør ingen skade. Jeg lærte at lave den i meet-up gruppen: Cooking in Stockholm. Denne salat er altid et hit - men det er vigtigt med friske rejer!15 minutter45...

Vandmelonsalat med feta og frisk mynte

Dette er en sikker vinder til alle sommerens lækre middagsborde: Sød, let og helt sin egen!15 minutter15 minutter4 GOD FETAOST FRISKE MYNTEBLADE OLIVENOLIE BALSAMIKO OLIE 1/2 VANDMELON Skær vandmelonen i små firkantede stykker og kom dem i en flot skål. Skær fetaosten...

Dansk hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg er - og vil altid være - en god, gammel dansk klassiker. Retten er altid et hit specielt om sommeren, når bøffen kan steges på weberen, og når der serveres nye kartofler til. Selv de blød løg kan laves på grillen. Her følger imidlertid...