Vores opskrifter

På denne side finder du vores opskrifter. Vi har rigtig mange opskrifter, så ser du ikke hvad du søger på denne side, så prøv vores søgefunktion. Alterntivt kan du skrive til os så kan vi jo lave hvad du søger.
Skriv til os

Frikadeller som vores mødre lavede dem

Frikadeller er altid et hit i vores familie, uanset om vi taler frokost, hovedret eller som supplment til juleanden juleaften. Ofte er det sådan at der bliver 'hapset' allerede mens de laves. Til frokost serverer vi frikadeller med surt dvs. syltede agurker samt...

Karens æblekage

Vi har rigtig mange æbler i år. Så mange, at vi næsten ikke kan få dem brugt. En god måde at bruge dem på, er ved at lave en god gammeldags æblekage. Der findes naturligvis mange opskrifter på æblekager. Efter mange forsøg har vi udviklet denne variant, som er meget...

Laks med chiafrø på en bund af spidskål og gulerod

Laks er absolut en af vores favoritspiser som vi spiser både til hverdag og til fest. Fisk er så nem at tilberede og man kan trylle et velsmagende luksusmåltid frem på kort tid. Prøv at skære skindet fra. Dyp skindsiden i lidt olivenolie, hæld lidt chiafrø på en...

Skærising med spidskål

Forleden fik vi en pakke skærising fra Skagenfisk. Den medfølgende opskrift var lidt besværlig, så jeg besluttede mig for at kaste mig ud i en egenkomposition. Det blev til denne lækker ret - skærising med spidskål og persille- og citronsmør - hvor fisken blev...

Pandestegt spidskål med broccoli og lyssej

Frisk fisk og grøntsager er ikke til at tage fejl af. Ud over at det er hurtigt og nemt at tilberede er det også velsmagende og sundt. I dag fik vi frisk lyssej fra Skagen Food. Selvom der følger en opskrift med, valget vi at lave vores egen variant med de grøntsager...

Roastbeef på grillen

Selvom vejret er slået om så griller vi alligevel. I dag blev det let, idet jeg købte en roastbeef hos den lokale købmand. Med nye små kartofler og lidt iceberg salat blev middagen hurtigt komponeret. Foto: © EBBESEN photography 2018 ca. 20 minutter 45 minutter 40 en...

Jordbær-Basilikum Soda

Savner du inspiration til en svalende og afkølende aperitif uden alkohol til sommerterrassen, så er denne hjemmelavede jordbær soda lige sagen. Smagen fra de søde jordbær blandet med pift af basilikum og citron giver en helt specielt og let frisk perlende smag. Hvis...

Surdejsbrød

Dette brød er et fantastisk brød som passer godt til marmelader og oste. Det egner sig desuden til at blive frosset, og på den måde kan du nemt servere friskbagt brød søndag morgen. Når du skærer i brødet mærker du, at det er et brød med kraft i! Variant: prøv evt at...

Fyldt svinemørbrad på grill

Forleden dag var det grill-vejr. I fryseren havde vi en svinemørbrad og i køleskabet lidt grøntsagsrester bl.a. broccoli, blomkål, cherrytomater samt lidt krølsalat. Da der også var lidt feta, blev ideen til denne fyldte mørbrad født. ca. 20 minutter ca. 35 minutter 4...

Frokostsalat med belugalinser, skåret frugt og grønt

Denne frokostsalat er et hit på vores frokostbord. Den er let og smagfuld. Vil du have den helt ned kaloriemæssigt undlader du blot den panerede fetaost. Server den på terrassen evt. med et glas 'bobler', så går snakken. 2 dl belugalinserblandet snittet salat1/2 agurk...

Kyllinge-fajita med skåret grønt

Er du til kalorielet mad, så er denne ret lige noget for dig. Kyllingen serveres med agurkskiver, skåret rød peberfrugt samt skiveskårne pærestykker. Pynt med et par friske hindbær. Sæt lidt kolorit til denne ret med en dressing rørt på Skyr naturel med lidt CHU>>CHUM...

Skindstegt lyssej med pasta

En af mine favoritretter, når jeg er i Italien, er friskkogt pasta med knust sort peber og ost. Osten er typisk en blanding af pecorino romano (en italiensk fåreost) og parmesan i forholdet 1:2.På italiensk hedder denne ret ‘pasta alla cacio e pepe’. Retten serveres...

Skindstegt kulmule med sesamdressing, spidskål og grønne bønner

I går fik vi fisk fra Skagenfood. Det var en dejlig stor filet.  Den medfølgende opskrift virkede inspirerende og mange af ingredienserne havde vi i vores køkkenhave. Det eneste vi ikke havde, var glaskål, som vi erstattede med spidskål. Undervejs ændrede vi lidt på...

Mine favoritboller

Disse boller er ubestridt mine favoritboller. Opskriften fik jeg af min svigermor for mange år siden. Bollerne er sidenhen blevet et absolut 'must' ved ALLE vores familiesammenkomster. Selv på min egen fødselsdag må jeg bage dem til mine gæster! ca. 2 timer 1,5 time...

Koldhævede brunchboller med chiafrø

En gang imellem er det ok at være doven - specielt hvis det resultat, man får ud af at være doven, bliver godt. Vi har tidligere købt en færdig melblanding fra Amo, kaldet koldhævede brunchboller. De er nemme at lave, og man får friskbagte boller til morgenmad, noget...

Havregrød med æbler og rosiner

Vi har så mange æbler for tiden, at vi knapt nok kan holde trit med produktionen. På en grå og kold efterårsmorgen kan en god havregrød være en god måde at starte dagen på. Her kan æbler være med til at gøre grøden endnu bedre.  Grøden ikke bare smager godt - den...

Ovnbagt laks med broccoli

En gang i mellem gør det ikke noget at aftensmaden er let. Og når den på samme tid også kan være sund, så er det et klart bonus. Vi elsker fisk, specielt hvis vi kan få fat i noget frisk fanget laks. I denne uge fik vi tre fine laksestykker fra Skagen food. I...

Æblemarmelade med ingefær, vanilje og kanel

Denne lækre æblemarmelade fik jeg for nylig ideen til, da jeg smagte en lignende type marmelade. Efter at have undersøgt forskellige opskrifter har jeg lavet min egen variant. Marmeladen er ganske let at lave, og den smager godt til stærk ost, is, pandekager og andre...

Let og lækker frokostanretning

Vores madpandekager - med eller uden chiafrø - har næsten erstattet brødet i huset. Vi spiser dem til morgenmad med skyr eller hytteost til, eller til frokost, hvor vi anvender hvad vi nu har af grøntsagsrester i køleskabet, I dag blev det til en variant med...

Chia-karse

Da vi såede frø til vores køkkenhave, såede vi også en gang helt almindelige chiafrø. Vi forede en skål med lidt vat, fugtede vattet med en vandspray, fordelte frøene på vattet og sprayede endnu en gang. Vi dækkede skålen til de første to dage, hvorefter chafrøene...

Indisk kikærtegryde

Jeg fik denne indiske ret, da jeg besøgte nogle venner i Hydrabad i Indien. Selvom der er mange ingredienser, er den meget let at lave. Servers med frisklavet naan-brød samt frisk koriander.20 minutter10-12 minutter4-52 gule løg3 store fed hvidløg1 rød chili 1 spsk...

Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

Hjemmelavede pitabrød er bare så lækre og ikke særlig svære at lave. Med chiafrø holder de sig friske længere, da chiafrøene holder fugten i brødet. De egner sig også til frysning, og derfor kan det godt betale sig at bage flere ad gangen. Pitabrød er ideel til...

Affogato con Amaretti

Denne italienske kaffe – en espresso som man hælder over en kugle vanilieis – serveres ofte med mandelkager enten Amaretti eller Biscotti di prato. Da vi tidligere har bragt opskriften på Biscotti di prato, får i nu opskriften på Amaretti mandelkager. Sidstnævnte er...

Asiatisk inspireret suppe med svampe og grøntsager

“Asiatisk hot pot suppe” er så enkel at lave. Næsten uanset hvilke grøntsager du har i dit køleskab, kan du lave en lækker asiatisk hot pot suppe. Det eneste trick er, ikke at overkoge dine grøntsager, snarere skal de skal forblive sprøde og med bid i! Serveres sammen...

Italienske mandelsmåkager

Disse italienske småkager, på italiensk: Biscotti di prato kaldes også sommetider for Cantucci. De er temmelig hårde og holder sig godt i en lufttæt beholder. Når man spiser dem i italien, dypper man dem ofte først i et glas vin santo. De er temmelig nemme at lave. Nu...

Æbleflæsk

Æbleflæsk på julebordet var en fast tradition, da jeg var barn. Jeg elskede det. I mange år har jeg været ene om at holde fast i den tradition. Jeg lærte at lave æbleflæsk af min farfars husbetyrinde. Da vi har fået mange henvendelser på, hvordan man laver god...

Italiensk pastaomelet

På italiensk hedder denne ret “Frittata di pasta”. Retten stammer fra Nepal trakten. Retten egner sig til en let frokostanretning. Opskriften her er tilpasset det nordiske køkken.15 minutter 30 minutter4 350 GRAM PASTA, eller lige så meget pasta som behøves for at...

Kyllinge-fajita (200kcal)

Dette er en af mine ynglingsretter i en travl hverdag. Den tager ingen tid at lave, og så smager den bare så godt. Men pas på ikke at stege den røde peber og løgene for meget, der må gerne være lidt bid i dem for at fuldende retten. Er du ikke på faste, eller følger...

Spansk omelet med rød peber (100 kcal)

Denne omelet er velegnet på brunchtallerkenen eller til en nem og hurtig frokost. Er du ikke på en speciel kur, kan du spise et stykke friskbagt rugbrød til - det gør ikke oplevelsen mindre.5 minutter5 minutter1 1 ÆG (50 GRAM) 1/2 RØD PEBERFRUGT (50 GRAM) SALT OG...

Tærte med frisk spinat, feta og tomatsalsa

En sprød tærte med grov bund og fyld af frisk spinat, løg og æg - og med en sensommersød tomatsalsa af frilandstomater.  20 minutter45 minutter4TÆRTEDEJ 80 gr. økologisk hvedemel40 gr. havremel40 gr. rugmel1/2 tsk. bagepulver1 spsk koldpresset rapsolie1 spsk vand1...

Let æbletærte

I går da vi bagte 'Bedstemors æbletærte' fik vi en klump tærtedej til overs, akkurat nok til at lave en lækker tynd tærtebund. Vi fik hurtigt samlet lidt nedfaldsæbler, delt dem med en æbledeler så kærnehuset blev fjernet og æblerne delt i grove stykker. Vi skivede de...

Bedstemors æbletærte

Æblesæsonen er over os, det er derfor naturligt at anvende æbler, hvor det er muligt. Og et sted hvor det altid falder i god jord at servere æbler, er at servere en æbletærte til kaffen eller som dessert. Har du lidt piskefløde, der kan piskes til en gang flødeskum...

Bruschetta med hytteost, zucchini, tomat og ananas

Søndag aften er typisk en aften, hvor vi spiser rester - i går var ingen undtagelse. I køleskabet havde vi lidt tomater, zucchini og ananas tilovers fra dagen før, hvor vi lavede pizza. I brødkurven havde vi et halv baguette, og da vi samtidig havde lidt hytteost, ja...

Pasta med zucchini i wok

Wokmad er ikke bare orientalsk mad, faktisk kan du også tilberede din pasta i wok. I dag lavede vi pasta i wok med gule og grønne zucchini fra haven krydret med frisk rosmarin og olivenolie med chili. Se hvordan du kan lave den velsmagende vegetar pastaret i din...

Weber kugle-grill som pizzaovn

I denne weekend bygge vi vores gamle weber-grill om til en brændefyret pizzaovn. Kombinationen af grillkul og brænde er nødvendig for at få temperaturen op på mellem 600 og 800 grader - og dermed muliggøre at lave en rigtig sprød stenovns pizza! For bare et par...

Pizzadej på italiensk

Pizzadej er ikke bare pizzadej. Oprindeligt kommer pizzaen fra Napoli, og skal man tale om autentisk italiensk pizzadej, bør man tage udgangspunkt i opskrifter fra området i og omkring Napoli. Og skal den laves rigtig, så er det lige så tidskrævende som  mange andre...

Sprød italiensk pizza

Efter vi byggede vores weber grill om til en pizzaovn, er det slut med at købe pizzaer. Når først du har fundet ud af at lave den rigtige pizza-dej er det let og enkelt at lave pizza. Og netop enkelheden er vigtig, når du laver pizza. I Danmark er vi nemlig...

Rødbede Couscous med fladbrød

Hvem elsker ikke rødbeder? Denne her ret er perfekt til en let frokost eller aftensmad, da den har masser af farve og smag!15 minutter15 minutter1-2 125 g. couscous 1 økologisk citron 4 økologiske røbeder (små/mellemstore) 1 æble 2 håndfulde rosiner 1-2 fed hvidløg 1...

Oksemørbrad med årstidens grøntsager

Denne årstid, hvor vi kan gå ud i haven og hente diverse grøntsager, er fantastisk. Og når man så samtidig tilbereder dem på en hotwok, ja - så bliver smagen ikke bedre. Blusset på en hotwok bliver mere end fire gang så høj som på et almindeligt komfur. derfor tager...

Hjemmelavet pasta med spinat og chiafrø (tagliatelle)

Jeg har længe tænkt på, at jeg gerne ville lave pasta med chiafrø. I går blev så dagen, hvor jeg lavede hjemmelavede tagliatelle med spinat og chiafrø. Det blev til en meget smagfuld pastaret, hvor der udover lidt 'al dente' bid i pastaen, også var en let sprød...

Hurtigt surdejsrugbrød

Hvad gør man, når ens surdej er gået over tid i køleskabet, og man skal bage et rugbrød til gæsterne, som kommer næste dag? Kender man en der har en surdej, man kan låne - ja så er det en udvej, men har man ikke det og gerne vil bage et surdejsrugbrød, så er her en...

Ciabatta-boller

Italiensk brød er godt, og faktisk kan du selv lære at lave de lækreste ciabatta-boller. Ciabatta er helt essentielt i det italienske køkken som tilbehør og udgangspunkt for mange retter. I weekenden kom vores søns kæreste hjem efter et længere udlandsophold. Det blev...

Rucola-salat

Efter at have høstet en del rucola og spinat i vores Growcamp i dag, lavede vi denne lækre salat til aftensmad. I bunden lagde vi hakket rucola og spinat, mens de øvrige ingredienser iblandt lidt spinat og rucola blev placeret på toppen. Se opskriften nedenfor for at...

Masser af hjemmebag og hjemmelavet syltetøj

Mens regnen stod ned i stænger i weekenden, havde vi gæster til kaffebord med hjemmebagt brød og kager samt hjemmelavet syltetøj. Findes der noget mere hyggeligt? Jeg tror det ikke. Følg med i den kommende tid, hvor vi lægger opskrifter op på masser af dejligt brød og...

Chokolademousse med pannacotta og friske jordbær

Det er længe siden, at vi har lavet en fancy dessert. I weekenden havde vi gæster, og her fik vi lyst til at lave en dessert lidt ud over det sædvanlige. Det blev til denne blanding af en chokolademousse med klassisk pannacotta samt friske jordbær. Den tager lidt tid...

Fyldt svinemørbrad

Så blev der tid til at grille - igen. Efter formiddagens regnbyer klarede det op til aften, og så blev der tændt for grillen. I dag valgte vi at lave en fyldt svinemørbrad, som vi grillede ved inddirekte varme i ca. 25 min. Inden den kom i grillen skar vi den op på...

Kirsebærmarmelade

Kirsebærrene er modne nu, og da vi ikke kan spise dem alle samme direkte fra træet, gemmer vi lidt til vinteren ved at lave marmelade. Der er så mange i år, at vi kan plukke et kilo på mindre end 10 min. Det er dog et lidt større arbejde at lave marmelade af kirsebær,...

Stikkelsbærmarmelade

Har du stikkelsbær i haven, og ved du ikke rigtig, hvad du kan bruge dem til, så er her en idé til en rigtig god marmelade som passer godt til en stærk ost, ja faktisk kan du servere på en ostetallerken eventuelt som mellemret før en dessert. Stikkelsbær kan godt være...

Ny variant af vores madpandekager med chiafrø

I dag høstede vi de første rødbeder. Det medførte følgende eksperiment, nemlig at lave en af vores madpandekager med frisk revet rødbede i. Vi valgte at servere dem med en rucolasalat med friskhakket æblemynte, ananas, agurk, ristede peanuts samt kyllingestykker...

Ovnbagt kullerfilet med chiafrø

I dag fik vi fisk fra Skagen food, denne gang kuller (se afsnit om fisken under opskriften). Vi fulgte ikke den medfølgende opskrift, men brugte i stedet de grøntsager vi havde i køleskabet. I stedet for at panere fisken, dækkede vi skindsiden, efter at skindet var...

Stegte ris med grillkylling

Efter at have været i haven det meste af  dagen i går, havde vi igen brug for lidt nem aftensmad. Valget faldt på stegte ris med grillkylling.10 minutter60 minutter4-6 2 hele kyllinger. 400 g ris, kolde kogte ris 1/2 ds røde kitney bønner 200 g fine ærter 1 stk...

HaveTilBords hybrid morgenfrokost

Oven på den sene valgnat i går, hvor vi kom sent i seng, kom vi tilsvarende sent op i dag. Vi besluttede derfor at slå morgenmad og frokost sammen. Det blev til en af vores madpandekager med chiafrø, hvortil vi lavede en salat af friske rucola- og spinatblade, som vi...

HaveTilBords lunchboks

Der er nu fuld gang i vores nye køkkenhaven. Vi kan nu HVER dag gå over og plukke frisk rucolasalat, spinat, forårsløg samt rødbeder. Gulerødderne er stadig for små endnu, mens ærterne lige har sat bælge. I drivhuset kan vi nu hente de første agurker, mens tomaterne...

HaveTilBords Rugsnacks med chokoladestykker

Rugsnacks er blevet vældig populære, så det måtte vi også forsøge at lave. Der findes mange opskrifter, men her er vores variant med rosiner, tranebær, valnødder, chiafrø og chokoladestykker. Vi testede dem af i forbindelse med en fødselsdagsfest nyligt, og de blev...

Kalveculotte med chiafrø og citronstegte kartofler

Det er ikke mange dag, hvor vi har kunnet grille, men i går var én af dagene. Det blev til en kalveculotte med chiafrø med en knasende sprød skorpe, næsten lige som sværen på en flæskesteg. Vi serverede let dampede broccoli hoveder, citronstegte kartofler samt...

Ovnbagt laks med chiafrø

Chiafrø kan med fordel anvendes på fisk som f.eks. laks og erstatte skindet. Herved får du en lækker sprød skorpe som kunne minde om grillet fiskeskind, men som bare smager godt. Derudover har det også en stor pyntemæssigt værdi. Her serverede vi laksen på en bund af...

Æggekage med chiafrø og spinat med skyr samt kyllingefajita

En anden variant af vores æggekage med spinat og chiafrø. Her har vi valgt at kombinere den let krydrede smag fra fajita med en let sød smag fra skyr'en med ananas. Det sammen med den lette knasende effekt fra chia frøene giver en god smagsoplevelse. 10 minutter 5...

Æggekage med chiafrø, spinat og seranoskinke

Behov for en let frokost - så er svaret her: Æggekage med friskplukket spinat fra haven, chiafrø samt serano skinke. Ønsker du en lidt mere krydret variant, så se vores opskrift på æggekage med chiafrø og spinat med skyr samt kyllingefajita.5 minutter5 minutter 2 6 æg...

Hjemmelavet fiskesuppe med laks, hvid fisk og jomfruhummerhaler

Maj har været en relativ kold måned jævnført med tidligere år. Og hvad er bedre end en god varm suppe, når man kommer kold og våd ind i huset efter en eftermiddag i haven. Vi er i øjeblikket igang med at tømme vores fryser, og i morges tog vi lidt fiskefond samt lidt...

Chia-pandekage med rød peber, ost og porcheret æg

Egentlig startede vi med at spise chia-pandekager til morgenmad. Senere begyndte vi så at anvende dem til wraps - et godt alternativ til tortillas. Gennem tiden har vi eksperimenteret med at tilsætte alverdens grøntsager til dejen som f.eks. revet gulerod, broccoli,...

Risotto med selleri og spinat

I dag fik vi - til trods for at vi tilbragte det meste af dagen i haven (mellem regnbygerne) - brudt med at lave chia pandekager til aften. Årsagen var den, at vi høstede de føste spinatblade i vores nye GrowCamp. Straks fik vi lyst til at lave risotto med spinat og...

Chia-pandekage med broccoli, grøntsager fra wok og skyr med ananas

Her mens vi arbejder med at etablere vores nye køkkenhave, bliver der ikke så meget tid til madlavning. Men spise skal vi jo, så når vi kommer ind fra haven, skal der ofte laves mad i en fart. Ofte har vi ikke fået handlet, så vi må tage til takke med, hvad der nu er...

Rucola-salat med tun

Lige siden vi plukkede rucola salat i morges, har vi glædet os til at lave en god salat til frokost. Det blev til denne velsmagende tunsalat.10 minutter10 minutter2 1 bundt frisk rucola salat, snittet groft 1 ds tun i vand, drænet 1 gulerod, revet fint 1 rødbede,...

Madpandekager med chiafrø, asparges og kyllingefajita

Kender du situationen, hvor man kommer sent hjem og skal have noget (sundt) at spise i en fart. Så er her et forslag på en hurtig og velsmagende ret, som vi lavede her til aften: en madpandekager med chiafrø, asparges, hytteost, stegte cherrytomater, kyllingefajita...

Spejlæg med chiafrø

Spejlæg med chiafrø, mere simpelt kan det ikke blive, og så smager det pragtfuldt! Yderligere opskrift behøves vist ikke her! Indlæg...

Bede-carpaccio med rygeostcreme, ramsløg og letsaltede mandler

Denne bede-carpaccio er et bud på en anderledes og frisk forret. Gæsterne vil ikke bare huske den, men de vil også elske den. Serveres sammen med et glas tør kølig hvidvin.60 minutter30 minutter 4 4 søde beder 175 g rygeost 3 spsk creme fraise 1/2 citron 4 radiser 4...

Ost med havtorn-marmelade

Her er en nem og meget lækker dessert eller mellemret før den endelig dessert. Serveres sammen med hjemmebagt rugbrød. Denne lækre havtorn marmelade kommer fra Bornholm (se mere om havtorn fra Bornholm på www.høstet.dk). Til denne ret brugte vi: - høvlet krystal ost...

Påskerugbrød med chiafrø og maltsirup

Her til påske fik jeg lyst til at lave et rugbrød lidt ud over det sædvanlige dvs. et rugbrød med en masse gode ingredienser. Resultatet blev et brød, med en god blød konsistens uden at være klægt og med en god smag. Et godt brød til påskefrokostens mange sild og...

Brunch tallerken med chia-pandekage

I weekenden kan vi godt lide at lave hyggeligt morgenbord. Selvom du ikke synes, du har ret meget i køleskabet, så kan man i de fleste tilfælde lave imponerende brunch-tallerkener alligevel. Her er et eksempel, hvor vi havde en del frugt tilovers fra aftenen før....

Suppe med tre slags bønner, chili og hvidløgspesto

Bønner er virkelig en undervurderet grøntsag. I mine yngre dage kunne jeg ikke lide bønner, måske fordi den første gang da de blev serveret for mig, var de udkogte. Nu da jeg er begyndt at dyrke mine egne bønner, er jeg begyndt at kunne lide dem. Faktisk bruger jeg...

Broccoli med røde kidneybønner og chiafrø

Broccoli er en af mine foretrukne grøntsager. Her har jeg lavet en ret, hvor jeg har mixet broccoli med røde kidneybønner, rødløg, tomater og chiafrø. Sidstnævnte for at give det et løft, når det kommer til ernæringindhold. Vidste du, at chiafrø blandt...

Løg fyldt med salami og parmesan

Det er ikke altid, at grøntsagerne er i centrum, oftes bliver de tildelt en sekundær rolle i forhold til kødet. Men her er en ret, hvor netop grøntsagerne - her gule løg - spiller hovedrollen.20 minutter35 minutter4-6 6 gule løg 100 g champignon 30 g tørrede karl...

Rugbrød med grahamsmel

Her er vores variant af et rugbrød med grahamsmel. Her er der tale om mere rugbrød end hvidt brød, idet vi har udeladt størstedelen af hvedemelet, som du ser i andre opskrifter. Desuden har vi peppet det lidt om med solsikkekerner, chiafrø og rosiner.6 minutter35...

Forårs surdejsbrød

Mens vi venter på forårets kommen og de nye friske råvarer, bager vi en del brød. Der er ikke meget at gøre i haven endnu, derfor har vi tid til at bage. Og tid spiller en afgørende rolle, når man bager brød. Som en landmand sagde engang: " Der findes ingen genvej til...

Italiensk landbrød

Imens vi går og venter på at kunne komme i gang med haven, har vi lige nu god tid til at bage. Og god tid er hvad man behøver for at lave et godt brød. "Hastværk er lastværk" er der et godt gammelt ordsprog, der siger. Og når det gælder brød, er TID en nødvendighed,...

Hjemmelavet pasta uden pastamaskine

Hjemmelavet pasta uden pastamaskine - kan det virkelig lade sig gøre? Svaret er ja, det tager måske bare lidt længere tid, end hvis du anvender en pastamaskine. Hjemmelavet pasta bliver ikke nødvendigvis bedre end den 'friske' pasta du kan købe i butikkerne. Derimod...

Koldhævet Italiensk Surdejsbrød

Her er et surdejsbrød med god luft og dejlig sejhed, som vi kender fra italienske brød. Metoden er dog lidt tidskrævende, men investeringen i tid får du mangfoldigt tilbage, når du sætter tænderne i dette brød. Det holder sig frisk længe. Perfekt til bruschetta efter...

Firkornsbrød

Dette firkorsbrød er supeerideelt til morgen- og/eller ostebordet. Rosinerne i brødet giver en let sød smag. Brødet er luftigt og let. Hos os er det en af favoritterne ved morgenbordet - også ristet. Husk at forskellige korn- og melblandinger suger mere eller mindre...

Morgenmad i sneen

Her til morgen da der lå dejlig med ny sne i haven sluttede vi os for at lave denne lille 'spøg', nemlig at servere blåbæryoghurten ude i sneen. Nem morgenmad og yoghurten blev dejlig kold. Opskriften er simpel. Blend lidt blåbær i enten yoghurt eller skyr.Indlæg...

Tortilla med chiafrø, kartoffel og tomatsalat

En dejlig fyldig tortillaæggekage med hele, stegte kartofler og soltørret tomat, som giver ekstra smag. Tortilla er en genial ret, uanset hvilken type grøntsag du har i køleskabet, kan du bruge den i denne ret - bare pas på, at du ikke blander for mange forskellige...

Svensk dronningesyltetøj

Der findes ikke noget bedre på en kold vinterdag end at gå over i fryseren, hente bær fra sommeren og lave en gang syltetøj. Det kan man få glæde af mange af de efterfølgende dage, mens man drømmer sig hen til den kommende sommer. Sidste år var specielt derhen til, at...

Pitabrød med chiafrø, kylling, avocado og asiatiskinspireret dressing

Står du overfor at skulle lave en let frokost anretning, så er her en opskrift, vi selv anvender til frokost, når vi går i haven om sommeren og har brug for en hurtig frokost. Det kræver dog, at du har lavet pitabrødene på forhånd. Har du stegt kylling og bacon på...

Kyllingewrap med bacon, tomater og avocado

Wraps er ofte forbundet med tilbud på tankstationer, kiosker m.m., men laver du dem selv bliver de bare endnu lækrere! I dag har vi lavet en wrap baseret på vores madpandekager med spinat og chiafrø. Fyldet er kylling, bacon, tomater, avocado og salat. Sluttelig rørte...

Løg-æggekage med chiafrø (150 kcal)

Denne løg-æggekage kan anvendes ved brunchbordet eller serveres som en let frokostanretning. Er du ikke på kur, kan den serveres med et stykke friskbagt rugbrød til eller lidt stegt kyllingebryst i skiver. TIP: Ønsker du en ret med 200 kcal, kan du servere retten med...

Sød kartoffel- og pastinaksuppe

Vinter er lig med suppetid. Der er ikke noget bedre, end at få en skoldhed suppe efter en god gåtur i det kolde vintervejr. Her er en variant lavet på sødekartofler og pastinak. De to rodfrugters sødme træder meget kraftigt frem i denne lækre fyldige og cremede suppe....

Surdejsrugbrød med maltsirup

Hjemmelavet rugbrød smager godt, specielt hvis man kan få fat i en god gang maltsirup. Her i julen fik jeg fat i lidt maltsirup, som straks blev anvendt i et rugbrød godt med kerner. Normal kan surdejsbrød tage lidt tid at lave, men her er en variant, som er let at...

Madpandekage med chiafrø og friske tranebær

Her til morgen havde jeg lidt friske tranebær til overs fra julen, som trængte til at blive brugt. Så hvorfor ikke bruge dem i en madpandekage med chiafrø til morgenmaden? Som sagt så gjort. Pandekagen blev serveret med hytteost og kanel. Her er så opskriften (2...

Havregrød med chiafrø og granatæble (180 kcal)

Vil du have en god start på dagen, er havregrød med chiafrø et godt valg. Du bliver mæt, og kan klare dig igennem dagen indtil frokost uden at føle sult. Har du et granatæble eller bare et almindelig æble, vil det ikke skade smagen, og specielt hvis du ikke er så god...

Vintersuppe med sød kartoffel og rød peber

Denne suppe med dens kraftige røde farve liver godt op på en kold og grå efterårs- eller vinterdag. Let og elegant i smagen. Serveres med frisk landbrød.15 minutter50 minutter 6 2 røde peberfrugter, uden kerner skåret i terninger. 500 gram søde kartofler, skåret i...

Æggekage med broccoli og chiafrø (200 kcal)

Her en idé til en sund all-round æggekage, der kan anvendes ved bruchbordet, frokosten eller som en let hovedret. Hvis du ikke følger en specielt kur, kan du evt. servere et stykke friskbagt rugbrød til. Årsagen til, at vi anvender lidt chiafrø i retten skyldes, at...

Italiensk inspireret brød med durum-mel

På det sidste har vi eksperimenteret en hel del med at lave brød. Vi ville gerne komme derhen, hvor vi kan lave brød, som man får dem i de ypperligste brødbutikker. Det har været en lang og besværlig rejse, og undervejs har vi kasseret meget brød (til glæde for...

Frokostbrød med ricotta og chiafrø

Er du på jagt efter et godt frokost brød? Så er her et forslag. Ricottaen giver brødet en god smag, og chiafrøene holder på fugten i brødet. Det gør brødet velegnet til at blive brugt over flere dage uden det tørre ud, hvad enten du vil bruge det til frokost eller i...

Hjemmelavet Hummus

Hummus er en klassisk forret eller snack fra Mellemøsten bestående primært af en kikærtpuré med varierende tilbehør. Her anvendes især tahini, olivenolie, citronsaft, salt og hvidløg. Hummus kan med fordel serveres f.eks. som dip til forretter eller smøres direkte på...

Rajma Chaval og Aaloo Gobi (røde kidneybønner med ris og blomkål)

Forrige weekend have vi besøg af en god indisk ven (Sandeep Goel) i Stockholm. I løbet af formiddagen hjalp han mig med madfotografering til en kommende kogebog. Efter frokost besluttede vi at lave en indisk menu, og her hjalp jeg ham. Sandeep valgte en meget...

Paneret torsk med bagte rodfrugter og rosenkålmos

Da jeg ved et tilfælde faldt over denne opskrift fra Claus Meyer vidste jeg med det samme, at den måtte jeg lave. Dels fordi det jo lige nu er årstid for rodfrugter, og dels fordi jeg fik såden en lyst til fisk, da jeg så opskriften. En finesse ved denne opskrift er...

Citron chili og peber gelé

I år har vi bare høstet så utrolig mange chili i vores drivhus. Specielt har vores citron-chili fra Toftegård gartneri givet flere kilo frugt. Denne variant af vores chili/peber gelé har vi lavet specielt til ost, hvidt kød samt fisk da citronsmagen træder igennem....

Ovnbagte rodfrugter med chili gelé

Kender du situationen, hvor du egentlig ikke rigtig har noget i køleskabet udover rester af grøntsager fra tidligere dages madlavning, en gulerod, løg, måske en pastinak, en rødbede og måske endda en rest græskar? Og hvad skal du lige anvende dem til? Her er et...

Muffins med banan og chokolade

I dag havde jeg tre bananer, der lå og så godt modne ud. Skrællen var helt sort, men inden i var de OK. Og hvad gør man så lige med dem? Banan kage? Nej, det fik vi sidste weekend til Carolines fødselsdag. Og så fik jeg en idé, hvorfor ikke prøve muffins istedet. Det...