Pesce al limone con patate schiacciate e pomodori insalata

Denne italienske egnsret på dansk kaldet “Citron fisk med kartoffelmos og tomatsalat”  er superlet at lave og et godt alternativ til den måde, vi i Danmark traditionelt serverer fisk på. Kan man få fat i fisk som Guldbrasen, er det super og retten bliver mere autentisk, men en god sommer makrel kan også gøre det.

Om Guldbrasen 

Guldbrasen (Sparus aurata) er den eneste art af havrude, der opdrættes i stor målestok. Det er en almindelig fisk i hele middelhavsområdet, og den findes også langs de østatlantiske kyster fra det Forenede kongerige til de kanariske Øer. Det latinske navn skyldes det karakteristiske gyldne bånd mellem øjnene. Den lever i havvand og i brakvand i kystnære laguner. Den forekommer ofte på stenet eller sandet havbund og kan også findes i havgræsområder. I gydningsperioden (Oktober til December) går de voksne fisk ud på dybere vand. Yngelen migrerer i det tidlige forår til områder i nærheden af kysten eller flodmundinger. Arten er hermafrodit og vokser op som han i det første og det andet leveår, og derefter lever den som hun fra det andet til det tredje leveår. Den lever af bløddyr, krebsdyr og småfisk.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

40 minutter

ANTAL PORTIONER

4-6

TILBEReDNING

INGREDIENSER

FISK:

  • 1 KG HELE RENSEDE FISK (GULDBRASEN EL MAKREL)
  • 1 CITRON
  • BLANDING AF KRYDDERURTER, SÅSOM TIMIAN OG PURLØG
  • 2 SPSK OLIVENOLIE
  • SALT
    KARTOFFELMOS:
  • 1 KG KARTOFLER
  • BLANDING AF KRYDDERURTET SÅSOM TIMIAN, BASILIKUM OG PURLØG
  • 1 CITRON (SAFT OG SKAL)
  • 2 SPSK OLIVENOLIE
  • SALT OG PEBER
    TOMATSALAT:
  • 500 GRAM CHERRY TOMATER
  • 3 SPSK OLIVENOLIE
  • 10 BASILIKUMBLADE
  • SALT OG PEBER
l

INSTRUKTIONER

Fisk:

  1. Skær citronen i runde skiver med skræl.
  2. Salt fisken på indersiderene, fyld fisken med citronskiver og krydderurter (timian og purløg).
  3. Krydr fisken med krydderurter og peber på ydersiden.
  4. Sæt fisken i en forvarmet ovn på 200 grader og bag den i 30-35 minutter eller wrap den i aluminiumsfolie go læg den på grillen i ca 20-25 minutter.
    Kartoffelmos:
  5. Kog kartoflerne, indtil de er bløde.
  6. Mos kartoflerne groft med en gaffel.
  7. Hak krydderurter og riv citronskallen og pres saften af citronen.
  8. Smag kartoflerne til med salt, peber, krydderurter , citronsaft og citronskal.
  9. Hæld lidt olivenolie ud over kartoffelmosen og bland.
  10. Smag til med salt og peber.
    Tomatsalat
  11. Halvere tomater og tilsätt olivenolie, salt og peber. Pynt med hele basilikum blade .

Indlæg af samme kategori

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.