Bagte grøntsager med ricotta og muskat

I aften skal vi grille, men hvad skal vi have til? Kender du spørgsmålet, eller har du været i situationen? Her til aften endte vi igen i denne situation. Et hurtigt blik i køleskabet – hvad har vi? Et halvt broccoli hoved, et halvt blomkåls hoved, en halv peberfrugt, skalotteløg, en pose spinat. Pludselig mens jeg stod og kiggede ind i køleskabet faldt mit blik på en bøtte ricotta og pludselig fik jeg den idé at videreudvikle opskriften på “bagt spinat med muskat” (tidligere bragt her på vores sider) ved at tilføje flere grøntsager til retten. Som sagt, så gjort. Resultatet blev en dejlig cremet grøntsagsblanding til det grillede kød. Egentlig kunne man også anvende retten som en dejlig vegetar-ret.

Perfekt til en grill aften, stor smag, let at lave, da den stort set passer sig selv i ovnen, mens kødet bliver grillet.

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

20 minutter

ANTAL PORTIONER

2-4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • SMØR TIL SMØRING AF OVNFAD
  • 2 SPSK OLIVENOLIE
  • 4 FED HVIDLØG, PILLET
  • 1 SKALOTTELØG, PILLET
  • 8-10 BROCCOLIBUKETTER
  • 8-10 BLOMKÅLSBUKETTER
  • 2 GULERØDDER SKÅRET I TYNDE STAVE
  • 1/2 RØD PEBERFRUGT SKÅRET I SMÅ TERN
  • 300 GRAM BABY- SPINATBLADE VASKET OG TØRRET
  • 1 DL HVIDVIN
  • 6 SPSK REVET PARMESAN
  • 3 SPSK RICOTTA
  • FRISKKVÆRNET PEBER OG SALT EFTER SMAG
  • FRISK REVET MUSKATNØD
  • 4 ÆG, SAMMENPISKET
l

INSTRUKTIONER

  1. Varm olivenolien med fed hvidløg i en wok eller en bred tykbundet gryde og opvarm olien, indtil hvidløgene er gyldne. ‘Wok/steg’ de resterende grøntsager i den varme olie i 2-3 min.
  2. Tilfør spinaten over svag varme, og opvarm spinaten til den falder sammen.
  3. Skru op for varmen og tilfør hvidvin og vent 30 sekunder til alkoholen er brændt af.
  4. Fjern gryden fra blusset og rør parmesan og ricotta i spinaten og smag til, tilfør til sidst revet muskatnød.
  5. Pisk æggene, og bland de piskede æg i grøntsagerne.
  6. Hæld hele blandingen i et smurt ovnfast fad, og bag blandingen i en forvarmet ovn ved 200 C / 180 C varmluft i omkring 10 min, indtil overfladen er let gylden.
  7. Tag fadet ud af ovnen og lad det stå i mindst 5, men ikke længere end 10 min inden servering.

TipHar du lidt kogte kartofler fra dagen før, så kan du skøre dem i tern og tilføje dem retten, lige inden du stiller retten i ovnen.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...