Blomkålsdaal

Har du været i Indien eller på indisk restaurant, har du efter al sandsynlighed stiftet bekendtskab med daal. I det væsenligste er dall en indisk linsesuppe som der iøvrigt findes mange varianter af. Mens nogle er ret fancy og dermed tidskrævende, findes der også varianter, der er lette at lave og som passer perfekt til hverdagsmad, hvor tiden kan være knap. Når jeg tidligere i mit arbejdsliv have besøg af indere, inviterede jeg den som regel med hjem så vi kunne lave mad sammen. Denne variant af daal lærte jeg dog at lave under et besøg i Indien, hvor min ven Sandeeps hustru lærte mig at lave mens jeg besøgte dem en søndag. Til retten serveres en youghurtssalat kaldet raita.

ForberedelsesTID

ca 15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

20 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 200 g belugalinser
  • 1 blomkål
  • 1 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 spsk masala
  • 1 dåse kokosmælk

RAITASALAT

  • 1 lille bæger græskinspireret youhurt
  • 1/2 agurk
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 lime
  • salt/peber
l

INSTRUKTIONER

  1. Skyl linserne i koldt vand, og kom dem i kogende usaltetvand ( 1 del linser til 2.5 del vand) og kog dem i 15-20 min underlåg ved svag varme. Smag til med salt.
  2. Skyl blomkålen. del den i små buketter – så beholder den nemlig sin tekstur i den færdige ret. Brug gerne stokken også som skæres i grove stykker.
  3. Pil løget, halver det og skær det i tynde strimler.
  4. Pil hvidløgsfedene og skær dem i tynde skiver.
  5. Klargør ingredienserne til raitasalaten:
    – Flæk agurken på langs, fjern kernerne og skær den i små tern. (Har du tid kan du drysse salt over de små tern og lade dem stå og hvile i en halv time, hvorefter de skylles med rent vand).
    – Hak mynte og bladselleri fint.
  6. Varm en pande eller gryde op , tilsæt olie og steg blomkålen ved middelhøj varme i 5-6 min til blomkålsbuketterne har taget farve.
  7. Sænk varmen, tilsæt løg, hvidløg samt masala krydderiet. Steg videre til løgene er glasklare – ca 2-4 min.
  8. Tilsæt kokosmælken og de kogte belugalinser, og spæd til med vaand til ingredienserne akkurart er dækkede. Bring retten i kog, skru ned for varmen og lad den simre i 7-8 min til den er tyk.
  9. Vend de klargjorte raitaingredienser sammen med youghurt samt øvrige krydderier og smag til med salt og limesaft.
  10. Når daalen er tyk smages den til med salt og evt. mere masala.
  11. Server blomkålsdaalen i skåle og top med raitasalat.

VELBEKOMME

Indlæg af samme kategori

Tarte flambée

Tarte flambée

Tarte flambée er ikke som navnet indikerer en tærte men derimod franskmændenes svar på pizza. Den kaldes også den hvide pizza da bunden smøres med fed creme fraiche i stedet for tomatsovs. Tarte flambée er som sin italienske broder lavet på papirtynde bunde og typiske...

Frisk pasta med squash, ricotta og pesto.

Frisk pasta med squash, ricotta og pesto.

Pasta på ´rigtigt´ som min samarbejdspartner og tutor, italienske Samatha altid sagde til mig når hun lærte mig at lave simple italienske pastaretter fra landet, er kendetegnet ved deres simplicitet. Friske men ganske få råvarer. I lørdags da jeg ryddede op i mine...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.