Hjem OPSKRIFTER Bøf Stroganoff i stegeso / Römertopf

Bøf Stroganoff i stegeso / Römertopf

af Jens
Bøf stroganoff i stegeso | Have til Bord

Retten ‘Bøf Stroganoff’ eller ‘Oksekød Stroganov’ kommer oprindeligt fra rusland – på russisk hedder retten: ‘бефстроганов befstróganov’. Retten var fra starten en skål med sauterede stykker oksekød serveret i en sauce med smetana (creme fraiche). Fra midten af 1900 tallet blev den populær overalt i verden og findes i dag mange varianter med betydelig variation fra den originale opskrift. Her er en opskrift, som jeg fik den af min svigermor.


OPSKRIFT

Bøf stroganoff i stegeso | Have til Bord

Bøf Stroganoff i Stegeso / Römertopf

Retten ‘Bøf Stroganoff’ eller ‘Oksekød Stroganov’ kommer oprindeligt fra rusland – på russisk hedder… OPSKRIFTER Bøf Stroganoff, Mad i stegeso, Sammenkogt ret Russisk UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • 900 g Okseinderlår – skåret i tern
  • 500 g Champignon – skåret i skiver eller i kvarte stykker
  • 800 g Løg – pillet og skåret i tynde både
  • 5 Gulerødder – skrællede, skåret i 5 cm stykker og derefter flækket på langs i kvarte stykker
  • 2 kg Bagekartofler – skrællede og skåret i grove tern
  • 1 tsk Salt
  • 3 dl Oksebouillon
  • 1 lille ds Koncentreret tomat pure
  • 2 spks Mælk – – til kartoffelmosen
  • ¼ l Creme fraiche – – 18%
  • Smør / flydende margarine
  • Salt og Peber

INSTRUKTIONER

  • Klargør grøntsagerne som anvist i ingredienslisten.
  • Svits kødet i fedtstof i en stor fladbundet gryde.
  • Til sæt løg og svampe og lad dem stege med i 1-2 min.
  • Hæld hele blandingen op i stegesoen *) og tilsæt bouillon og tomatpuré.

     

    Læg låget på stegesoen og sæt den i en forvarmet ovn ved 220° C (alm varme) i ca 45 min.

  • Læg kartoffelstykkerne i en gryde med letsaltet vand og kog dem til de er møre uden at de er udkogte. Hæld vandet fra (gem lidt vand i en skål) og mos kartoflerne med et håndmixer. Tilsæt lidt smør og 1-2 spks mælk for at få mosen lind. Tilsæt evt. lidt af kogevandet om nødvendigt. Læg låg på og stil mosen til side indtil servering.
  • Tag stegesoen ud af oven after de 45 min og tilsæt creme fraichen og vend den forsigtigt i retten. Stil stegesoen på bordet sammen med kartoffelmosen.

NOTER

Hvis du ikke har brugt din stegeso et stykke tid, skal du sætte den i koldt vand i en time før du bruger den for at undgå at den revner i den varme ovn! At lave mad i en stegeso er fantastisk da retten tilbereder sig selv i ‘soen’, smagsstofferne forbliver i retten og så kan du tillige servere retten direkte fra ‘soen’ da den som ofte er meget dekorativ. Husk dog varmehansker når du løfter låget af.

Related Articles