Hjem OPSKRIFTERBagværk Brombærtærte med mørdej

Brombærtærte med mørdej

af Jens
Brombær tærte | Have til Bord

Tærte kan bruge til mange ting, herunder til kaffebordet eller som dessert. Forleden dag lavede min datter brombærtærte. De friske brombær den dag fik hurtigt ben at gå på! Lagt oven på en sprød mørdejsbund fik man et frisk pust af syrlighed og sommer. Server et stykke tærte med cold creme fraiche eller en klat vaniljeis, så er successen hjemme. Vores tærte nåede kun lige bordet rundt!

Opskrifts separator | Have til Bord

Brombær tærte | Have til Bord

Brombærtærte med møddej

Brombær lagt oven på en sprød mørdejsbund får man et frisk pust af syrlighed og sommer. Bagværk Brombærtærte, Brombær tærte, Tærte, Mørdejstærte, Tærte til dessert, Brombær European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • MØRDEJ:
  • 140 g mel
  • 40 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 70 g smør, koldt
  • 1 æggeblomme
  • BROMBÆRTOPPING:
  • 250 g brombær
  • 95 g sukker
  • 30 g mel
  • Fintrevet skal af 1/2 øko citron
  • 1 spsk citronsaft
  • Korn af 1/2 vaniljestang
  • PYNT
  • 15 g mandelflager eller finthakkede mandler
  • TILBEHØR:
  • Creme Fraiche eller vaniljeis

INSTRUKTIONER

MØRDEJEN:

Bland mel, flormelis og salt i en skål og rør det godt sammen.

  • Riv smørret på et rivejern og hæld det ud i melblandingen.
  • Hæld en æggeblomme i dejen og saml hurtigt dejen til en kugle med hænderne.
  • Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Tag det ene stykke bagepair af.
  • Læg dejen med bagepapiret opad i et rundt tærtefad og beklæd både bunden og kanterne med mørdejen.
  • Fjern det sidste stykke bagepapir og stil tærten på køl, imens brombærfyldet laves.
  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

BROMBÆR TOPPING

  • Kom alle ingredienserne i en skål og bland forsigtigt rundt, til det er godt blandet men uden at ødelægge brombærrenes struktur.
  • Fordel brombærfyldet på tærtebunden. Drys mandelflagerne eler de hakkede mandler på, og bag tærten i ca. 35-40 minutter.
  • Tag den ud af ovnen og lad den afkøle.
  • Server den let lune tærte med creme fraiche eller vanijleis.

Related Articles

Læg en kommentar