Bulgursalat – perfekt tilbehør til grill

Denne salat kan laves på et utal af forskellige måder, så har du en favorit ingrediens, så lad den endelig for lov at være med. Kun fantasien sætter grænser. I denne version har jeg brugt grov, økologisk bulgur, men man kan også med fordel anvende økologisk perlebyg eller speltkerner for at få lidt mere fylde og bid.

forberedelsestid

20 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

ANTAL PORTIONER

10

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 6 dl. vand til kogning
  • 4 dl. øko bulgur, perlebyg eller speltkerner
  • 1 tsk. salt
  • 150 g. soltørrede abrikoser
  • 100 g. finthakket, økologisk persille (gerne mere)
  • 100 g. pinjekerner
  • 100 gr. fetaost eller god hvid salatost
  • 6 spsk økologisk olivenolie
  • 5 spsk økologisk balsamico eddike

Opskrift: Caroline Søgaard

l

INSTRUKTIONER

  1. Mål 6 dl. vand af i en gryde og tilsæt 4 dl. øko bulgur, perlebyg eller speltkerner + 1 tsk salt.
  2. Kog i ca. 15 min. til kernerne har suget alt vand.
  3. Snit abrikoserne fint.
  4. Klip eller hak persillen fint.
  5. Skær fetaost i tern.
  6. Når kernerne er færdige, hældes de i en skål og får lov at dampe af.
  7. Tilsæt derefter abrikoser, feta, persille, olivenolie og balsamico eddike og bland.
  8. Servér til f.eks. hjemmelavede hotdogs og kyllingespyd på grill – samt nye kartofler. 

Indlæg af samme kategori

Vi skifter fra benzin til batteri

Vi skifter fra benzin til batteri

Vi har længe overvejet at skifte vores benzindrevne havemaskiner ud med tilsvarende batterimaskiner. Det har vi valgt ud fra flere synspunkter: - Batterimaskiner er mere miljøvenlige - Batterimaskiner larmer mindre - Batterimaskiner er lettere at håndtere  -...

Spansk kartoffel tortilla med squash

Spansk kartoffel tortilla med squash

Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I spanien har jeg tit fået kartoffeltortilla, så her ar min egen variant af spansk kartoffeltortilla. Det skønne ved at lave tortilla er, at man stort set kan bruge de grøntsdage man har i køleskabet den...

The boller

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...