Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Mens du venter på aftenmaden på terrassen om sommeren er der ikke noget bedre end at få et friskbagt focaccia sammen med lidt olivenolie sammen med et glas rødvin.

Den italienske brødklassiker focaccia kan laves og nydes på rigtig mange måder. I princippet går focaccia til alt man ellers spiser brød til.

Den vi bedst selv kan li’ er varianten med sorte oliven – uden sten – med frisk rosmarin hentet i urtehave samt SIKANI salt fra Sicilien. Den er hurtig og nem at lave.

ForberedelsesTID

90 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

20 minutter

ANTAL PORTIONER

4-6

TILBEReDNING

INGREDIENSER

    • 300 g italiensk hvedemel
    • 9 spsk god olivenolie
    • 175 ml. vand
    • 10 g gær
    • frisk rosmarin
    • flagesalt
    l

    INSTRUKTIONER

    1. Skyl og pil rosmarin stokken og hak bladene groft. Hæld dem i en lille skål sammen med 6 spsk olivenolie og sæt den til side til senere.
    2. Bland mel, gær og den resterende olivenolie sammen med 1 tsk flagesalt i en skål og tilsæt vandet lidt efter lidt under stadig omrøring indtil du har en klæbrig dej.
    3. Drys lidt mel på køkkenbordet, hæld dejen ud og ælt den godt i 6-8 min. indtil den bliver glat og elastisk.
    4. Hæld dejen tilbage i en let olieret skål og dæk den til med et viskestykke og lad den hæve til den er dobbelt så stor.
    5. Ælt dejen kort og hæld den ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Form et rundt brød ca 2 cm. tykt. Dæk det til med et viskestykke og lad hæve igen i ca. 30 min. indtil det puster sig op igen.
    6. Men dejen hæver tændes ovne på 220 grader.
    7. Inden dejen stilles i ovnen stikker der små huller i overfladen. Læg sorte oliven i hulerne og dryp rosmarin/olivenolieblandingen ude over dejen. Drys til sidst med lidt flagesalt.
    8. Bag brødet i ovnen i 20 min til det er gyldent.
    9. Tag brødet ud af ovnen og dæk det løst med lidt staniol (det skaber lidt damp som er med til at holde skorpen blød) og lad det køle af.
    10. Inden servering kan man evt. dryppe lidt olivenolie ud over brødet.

     

    Indlæg af samme kategori

    Mine favoritboller

    Mine favoritboller

    Disse boller er ubestridt mine favoritboller. Opskriften fik jeg af min svigermor for mange år siden. Bollerne er sidenhen blevet et absolut 'must' ved ALLE vores familiesammenkomster. Selv på min egen fødselsdag må jeg bage dem til mine gæster! ca. 2 timer 1,5 time...

    Koldhævede brunchboller med chiafrø

    Koldhævede brunchboller med chiafrø

    En gang imellem er det ok at være doven - specielt hvis det resultat, man får ud af at være doven, bliver godt. Vi har tidligere købt en færdig melblanding fra Amo, kaldet koldhævede brunchboller. De er nemme at lave, og man får friskbagte boller til morgenmad, noget...

    Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

    Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

    Hjemmelavede pitabrød er bare så lækre og ikke særlig svære at lave. Med chiafrø holder de sig friske længere, da chiafrøene holder fugten i brødet. De egner sig også til frysning, og derfor kan det godt betale sig at bage flere ad gangen. Pitabrød er ideel til...

    0 kommentarer

    Indsend en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.