Frokostbrød med ricotta og chiafrø

Er du på jagt efter et godt frokost brød? Så er her et forslag. Ricottaen giver brødet en god smag, og chiafrøene holder på fugten i brødet. Det gør brødet velegnet til at blive brugt over flere dage uden det tørre ud, hvad enten du vil bruge det til frokost eller i madpakken.

forberedelsestid

120 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

25 minutter

ANTAL PORTIONER

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 50 G KNUSTE RUGKÆRNER
  • 125 G GROFT RUGMEL
  • 300 G HVEDEMEL
  • 2 DL VAND
  • 25 G SMØR
  • 2 DL MÆLK
  • 100 G RICOTTA
  • 25 G CHIAFRØ
  • 25 G GÆR
  • 1 TSK GROFT SALT
  • 1 TSK RØRSUKKER

Forfatter: Jens Erik Ebbesen

l

INSTRUKTIONER

  1. Bland rugmel og vand
  2. Tilsæt smeltet smør, mælk, chiafrø, ricotta samt gær til blandingen.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt.
  4. Lad dejen hæve, tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Dejen skal være blød men ikke våd.
  6. Form den med hånden til et rundt fladt brød og læg det på en bageplade med bagepapir.
  7. Skær brødet næsten igennem, så der bliver 8 trekanter.
  8. Lad brødet hæve yderligere i ca. 45 min.
  9. Pensl med æg eller olie og sæt det midt i en forvarmet ovn på 225 grader (varmluft 200) og bag det i ca. 25 min.
  10. Tag det ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist.

Indlæg af samme kategori

Vi skifter fra benzin til batteri

Vi skifter fra benzin til batteri

Vi har længe overvejet at skifte vores benzindrevne havemaskiner ud med tilsvarende batterimaskiner. Det har vi valgt ud fra flere synspunkter: - Batterimaskiner er mere miljøvenlige - Batterimaskiner larmer mindre - Batterimaskiner er lettere at håndtere  -...

Spansk kartoffel tortilla med squash

Spansk kartoffel tortilla med squash

Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I spanien har jeg tit fået kartoffeltortilla, så her ar min egen variant af spansk kartoffeltortilla. Det skønne ved at lave tortilla er, at man stort set kan bruge de grøntsdage man har i køleskabet den...

The boller

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...