Hjemmelavet fiskesuppe med laks, hvid fisk og jomfruhummerhaler

Maj har været en relativ kold måned jævnført med tidligere år. Og hvad er bedre end en god varm suppe, når man kommer kold og våd ind i huset efter en eftermiddag i haven. Vi er i øjeblikket igang med at tømme vores fryser, og i morges tog vi lidt fiskefond samt lidt fisk op. Vi havde forskellige små rester af laks og hvid fisk (som vi ikke havde navngivet inden det blev lagt i fryseren) samt lidt jomfruhummerhaler. Fiskefonden havde vi lavet selv helt fra bunden tidligere på året. Til fiskefonden kogte vi et par pigvar-hoveder sammen med snittede gulerødder, porre, selleri, krydderkviste, karry, laurbærblade og hvidvin. Da den havde kogt godt siede vi ben og grøntsager fra, hvorefter fonden blev kogt ind og herefter straks nedkølet. Har du ikke en fiskefond, kan du købe den færdig i velassorterede fiskebutikker eller anvende fiske bouillon istedet.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

20 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 200 g laks
  • 200 g hvid fisk som f.eks. lange, kuller eller torsk
  • jomfruhummerhaler
  • 1 l hjemmelavet fiskefond
  • 2 gulerødder skåret i stave
  • 1 porre skåret i tynde skiver
  • 1 stor kartoffel pr. person skåret i grove tern
  • 2,5 dl fløde eller Cremefine
  • citronsaft
  • dild
  • salt og peber
l

INSTRUKTIONER

  1. Kom fiskefonden i en tykbundet gryde, og bring den i kog.
  2. Tilsæt fløde og lad den små koge i 3-5 min.
  3. Tilsæt kartoffelternene og lad suppen koge i ca. 10 min. Kartoflerne vil jævne suppen.
  4. Tilsæt de finthakkede grøntsager og lad dem koge med i 2-3 min.
  5. Læg fisk og jomfruhummerhaler i suppen og lad den få et opkog. Lad suppen simre, indtil kartoffelternene er møre.
  6. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber samt hakket dild.
  7. Ønskes en kraftigere smag kan man evt. tilsætte lidt hønse bouillon.
  8. Server suppen med flutes eller andet godt madbrød.

Indlæg af samme kategori

Spinat omelet

Spinat omelet

Nogen gange skal morgenmad bare være nemt. Samtidig gør det ikke noget at det er sundt. Tidligere når jeg var på forretningsrejse i udlandet og borede på fine hoteller, var der som regel mulighed for at få en frisklavet omelet i selve restauranten. Det lærte jeg at...

Havregrød med chiafrø, skåret frugt og nødder

Havregrød med chiafrø, skåret frugt og nødder

Mange går ind i et nyt år med intensionen om at blive mere sunde. Nogle begynder at motionere mens andre går på slankekurer. I julen læste jeg en bog af Umahro Cadogan: Fra usund til sund.  En ganske god bog, faktisk en af de bedre i dette felt da Unahro evner at...

Godt Nytår

Godt Nytår

Godt Nytår til jer alle Så rinder året snart ud og vi kan se frem til et nyt spændende år i haven. Vi har fuld gang i forberedelserne til 2019. Som noget nyt vil vi i år udsende et månedsbrev hvor vi udover at beskrive vores aktiviteter året igennem, tillige vil...