Italiensk tærte med kød, mozzarella, cherrytomater og spinat

I italien kalder man næsten alt der rundt for en tærte. Men i dette tilfælde er det egentlig en slags pie med en tynd bund, kødfars og spinat. På italiensk hedder den: “Torta salata con carne, mozzarella, pomodorini e spinaci”. Når du laver denne “tærte”, skal du sikre dig, at dejen bliver rullet ekstra tynd, da der jo ikke er gær i dejen – eller bliver bunden lidt sej og hård.

ForberedelsesTID

30 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

30 minutter

ANTAL PORTIONER

4-5

TILBEReDNING

INGREDIENSER

DEJ:

  • 4 DL HVEDEMEL
  • 1 DL VAND
  • 1/2 DL OLIVENOLIE

FYLD:

  • 500 GRAM HAKKET OKSEFARS
  • 1/2 PK FRISK BABYSPINAT
  • 1 SPSK FINTHAKKEDE PURLØG
  • 1 FED HVIDLØG
  • 1 1/2 RØDLØG
  • 1 DL VINEDDIKE
  • 1 DL HVIDVIN
  • 1 DL VAND
  • 2 SPSK SUKKER
  • 2 MOZZARELLAOST
  • OLIVENOLIE
  • SALT OG PEBER
l

INSTRUKTIONER

  1. Hæld hvededmelet ud på køkkenbordet og lav en lille fordybning i midten af melet. Hæld vand og olivenolien ud i fordybningen og hånd-ælt dejen til den har en god fast, let klæbende konsistens .
  2. Bland de finthakkende purløg samt det fintsnittede hvidløgsfed i farsen.
  3. Brun kødfarsen på en pande.
  4. Tilsæt spinaten, og steg videre, indtil vandet i spinaten er dampet af.
  5. Skær løget i skiver og bland med 2 spsk olivenolie, salt og peter.
  6. Blad vineddike, hvidvin, vand og sukker i en tykbundet kasserolle og opvarm blandingen til sukkeret er forsvundet.
  7. Steg rødløgene på en pande uden de tager farve. Tilsæt derpå 1/2 dl af vineddikeblandingen og lad det koge ind. Tilsæt derefter en 1/2 dl til og gentag, indtil løgene er bløde.
  8. Smør et ovnfast fad med olie.
  9. Rul dejen ud på køkkenbordet – husk den skal være meget tynd og læg den i fadet (der skal hænge dej ud over kanten).
  10. Fordel kødfars, rødløg, og mozzarella som er delt i stykker ud over den udrullede dej.
  11. Fold dejkanterne ind over tærten, så den dækker fyldet men efterlad et hul i midten.
  12. Bag tærten i ovnen ved 225 C i 12-15 min (200C ved varmluft).
  13. Tag den ud af ovnen og server straks på et fladt serveringsfad.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...