Kalveculotte med chiafrø og citronstegte kartofler

Det er ikke mange dag, hvor vi har kunnet grille, men i går var én af dagene. Det blev til en kalveculotte med chiafrø med en knasende sprød skorpe, næsten lige som sværen på en flæskesteg. Vi serverede let dampede broccoli hoveder, citronstegte kartofler samt bearnaisesovs til. Server evt. et glas kold hvedeøl (weissbier) til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

forberedelsestid

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTId

45 minutter

ANTAL personer

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1 kalveculotte

  • 2 spsk honning

  • hakket frisk rosmarin

  • 2 spsk chiafrø

  • 500 g baby kartofler

  • saften fra en 1/2 citron

  • olivenolie

  • salt og peber

  • 1 broccoli skåret i små buketter

l

INSTRUKTIONER

Ris oversiden af kalveculotte stegen med en skarp kniv. Gnid den med salt og peber. Smør honning ud over og tilsæt chiafrø og friskhakket rosmarin. Steg den ved inddirekte varme på grillen indtil indertemperaturen er mellem 60-65 grader (medium). Når den er færdig, pakkes den ind i et stykke bagepapir samt et viskestykke. Lad den hvile 5-10 min.

Halver kartoflerne og kom dem i en stor skål. Tilsær olie og citronsaft og fordel olien og saften om kartoflerne. Hæld dem ud i et ovnfast fad og drys med frisk rosmarin. Sæt dem i en forvarmet ovn ved 225 C, og lad dem stege lige så længe som stegen på grillen.

Mens stegen steges og kartoflerne bage, laves bearnaisesovsen iht. instruktionerne på pakken, og broccolibuketterne dampes let.

Når stegen har hvilet skæres den i tynde skiver og serveres sammen med tilbehøret.

Forfatter Jens Erik Ebbesen

Indlæg af samme kategori

Vi skifter fra benzin til batteri

Vi skifter fra benzin til batteri

Vi har længe overvejet at skifte vores benzindrevne havemaskiner ud med tilsvarende batterimaskiner. Det har vi valgt ud fra flere synspunkter: - Batterimaskiner er mere miljøvenlige - Batterimaskiner larmer mindre - Batterimaskiner er lettere at håndtere  -...

Spansk kartoffel tortilla med squash

Spansk kartoffel tortilla med squash

Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I spanien har jeg tit fået kartoffeltortilla, så her ar min egen variant af spansk kartoffeltortilla. Det skønne ved at lave tortilla er, at man stort set kan bruge de grøntsdage man har i køleskabet den...

The boller

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...