Karens æblekage

Vi har rigtig mange æbler i år. Så mange, at vi næsten ikke kan få dem brugt. En god måde at bruge dem på, er ved at lave en god gammeldags æblekage. Der findes naturligvis mange opskrifter på æblekager. Efter mange forsøg har vi udviklet denne variant, som er meget nem at gå til og som ikke tager lang tid at lave.

Den kan servers let lunken som dessert med en kugle vaniljeis eller creme fraiche, eller til kaffen med en klat flødskum til.

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

1 time 15 minutter

ANTAL PORTIONER

6-8

TILBEReDNING

INGREDIENSER

4 ldl mel
150 – 200 g smør (alt. flydende margarine)
4 æg
2 dl sukker
5-7 æbler (skåret i både som hver deles i 2-3 stykker)
en håndfuld mandler, som hakkes groft
stødt kanel

TILBEHØR
piskefløde / creme fraiche / vaniljeis efter ønske

l

INSTRUKTIONER

  • Blødgør smørret og rør det sammen med sukkeret så det får en let og luftigt konsistens.
  • Tilsæt æggene et af gangen under stadig omrøring.
  • Herefter tilsættes melet lidt efter lidt stadig under omrøring.
  • Når dejen er enesartet vendes æblestykkerne forsigtigt i.
  • Hæld dejen ud i et forsmurt ildfast fad.
  • Drys de hakkede mandler ud over og drys herefter lidt kanel udover hele overfladen.
  • Sæt det ildfaste fad i en forvarmet ovn på 185 C (almindelig varme) på nederste rille og bag kagen i en time.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle let.
  • Serveres let lunken med flødeskum, creme fraiche eller lidt vaniljeis.

Indlæg af samme kategori

Mine favoritboller

Disse boller er ubestridt mine favoritboller. Opskriften fik jeg af min svigermor for mange år siden. Bollerne er sidenhen blevet et absolut 'must' ved ALLE vores familiesammenkomster. Selv på min egen fødselsdag må jeg bage dem til mine gæster! ca. 2 timer 1,5 time...

Koldhævede brunchboller med chiafrø

En gang imellem er det ok at være doven - specielt hvis det resultat, man får ud af at være doven, bliver godt. Vi har tidligere købt en færdig melblanding fra Amo, kaldet koldhævede brunchboller. De er nemme at lave, og man får friskbagte boller til morgenmad, noget...

Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

Hjemmelavede pitabrød er bare så lækre og ikke særlig svære at lave. Med chiafrø holder de sig friske længere, da chiafrøene holder fugten i brødet. De egner sig også til frysning, og derfor kan det godt betale sig at bage flere ad gangen. Pitabrød er ideel til...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.