Kyllingefilet med paprika, spidskål og tomatquinoa

Kylling indgår ofte i vores retter, og iblandt kan det være svært at hitte på, hvad der skal serveres til.  I dag fik vi så den idé at prøve me lidt stegt spidskål samt tomatquinoa. Kyllingen dryssede vi med paprika før den blev stegt. Det blev en god oplevelse. En let paprika smag, sprød kål blandet med den  bløde tomatquinoa. Og så var det en ret der var super nem at lave. Prøv det selv.

ForberedelsesTID

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

20 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 4 kyllingefileter
  • 1 tsk olivenolie
  • paprikapulver
  • 1/2 spidskål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1-2 tsk rørsukker /alternativt honning
    Tomatbulgur:
  • 2 dl quinoafrø
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 rødløg
  • frisk basilikum / persille
  • salt og peber
l

INSTRUKTIONER

  1. Kog quinoafrøene i henhold til anvisningerne på pakken.
  2. Snit det halve spidskål fint.
  3. Varm olivenolie og  balsamicoeddike på en pande
  4. Steg spidskålen let og drys til sidst med lidt sukker
  5. Når quinoaen er kogt tilsættes tomatpuré – bland godt.
  6. Hak tomater og rødløg og bland dem i quinoaen.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Krydr kyllingefileter med paprika.
  9. Steg dem i olivenolie på en pande.
  10. Læg stegt spidskål som bund på tellerkenen og fordel lidt tomatquinoa over.
  11. Skær kyllingefileterne i skiver og anret dem oven på tomatquinoa’en.
  12. Drys skåret basilikum over, og server straks.

PS spidskål og kylling steges samtidig med tilberedningen af Quinoafrøene.

 

Forfatter: Jens Erik Ebbesen

Indlæg af samme kategori

Carolines pastaret

Denne pasta ret er ganske let at lave og egner sig både fint til hverdag og gæster. Parmaskinken giver retten kant i form af en salt og sprød smag. Et hit på en varm sommeraften.10 minutter20 minutter4 1 PAKKE PARMASKINKE 2 KYLLINGEBRYSTFILETER 100 GRAM GRÆSK FETAOST...