Lasagne med spinat, squash og løg – vegetarlasagne

Lasagne er en skøn ret, dels fordi man kan anvende diverse grøntsagsrester fra køleskabet, dels fordi man kan få børnene til at spise lidt grøntsager. Og kød behøver man ikke i lasagne omend det nok er de de fleste forsbinder med lasagne. Vi har i dag lavet en grøntsagslasagne eller vegetarlasagne om du vil. Jeg kan godt lige forholdsvis meget hvidløg i min lasagne, derfor er der også en del hvidløg i ingredienslisten. Juster selv efter dit behov. Specielt i vegetar lasagner giver hvidløg en virkelig fin og aromatisk smag når den har været i ovnen.

Skyld og hak den friske spinat. I år har det faktisk været muligt at have spinat i køkkenhaven lige til nu!

Hak hivdløg, løg og squash groft.

Lav en pastasovs til lasagnen.

Fordel sovs ogt lasagneplader i et ovnfast fad.

Slut af med lidt revet gauda ost.

ForberedelsesTID

15-20 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

20-25 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

    • 1 grano de ore-løg eller alm. løg
    • 2-6 fed hvidløg
    • 1 lille/middel squash
    • 1 glas tomatpastasovs med grøntsager (ca 4 dl)
    • 1 bundt frisk spinat
    • 1/2 – 1 pakke (friske) lasagneplader
    • 100 g revet gauda ost
    • olivenolie
    • salt og peber
    • evt. køb ind til en salat der serveres sammen med lasagnen.
    l

    INSTRUKTIONER

    1. Tænd ovnen på 200 grader
    2. Skyl grøntsagerne og hak dem groft dog skal hvidløgene hakkes fint.
    3. Varm en gryde med lidt olie op. 
    4. Steg løg, hvidløg og squash i 2-3 min indtil løget bliver klart i farven.
    5. Kom herefter pastasovsen plus 2 dl. ekstra vand i gryden med grøntsagerne og lad den simre i 4-6 min.
    6. Kom spinaten i sovsen og lad den simre indtil spinaten falder sammen. Smag til med salt og peber.
    7. Fordel tomatsovs og lasagneplader skiftevis i lag i et ovnfast fad – begynd og afslut med tomatsovs. Drys til sidst den revne gaudaost på toppen af lasagnen og bag den i ovne  i 20-25 min.
    8. Anret den varme lasagne på varme tallerkener eller server den direkte fra fadet. Lav evt, en let salat som tilbehør til lasagnen.
      VELBEKOMME

     

    Indlæg af samme kategori

    Frisk pasta med squash, ricotta og pesto.

    Frisk pasta med squash, ricotta og pesto.

    Pasta på ´rigtigt´ som min samarbejdspartner og tutor, italienske Samatha altid sagde til mig når hun lærte mig at lave simple italienske pastaretter fra landet, er kendetegnet ved deres simplicitet. Friske men ganske få råvarer. I lørdags da jeg ryddede op i mine...

    0 kommentarer

    Indsend en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.