Hjem OPSKRIFTERFROKOST Lynstegt palmekål med sprød bacon

Lynstegt palmekål med sprød bacon

af Jens
Lynstegt Palmekål | Have til Bord

Palmekål – populær i bl.a. Italalien – har vundet indpas i de danske køkenhaver. Nogle vil sige at palmekål er som skabt til wokretter. Skær feks. bladene i tynde strimler og steg dem hårdt i olivenolie sammen med hvidløg og chili. Skær fra toppen og nedefter, og kasser det allernederste af stokken, der godt kan være meget grov. Alternativt kan du skære bladene fra stokkene. Skær herefter stokkene i passenede længder. Svits de grove stokke et par minutter mere end selve bladene, der ikke skal i retten før de sidste par minutter.

Palmekål kan også anvendes i salter eller du kan gøre som italienerne:
– brug den i supper og stuvninger, eller
– hak den og brug den i risotto.

Læs mere om palmekål.

I dag tog jeg en håndfuld palmekål blade med ind til frokost. Jeg skyllede dem godt og lod dem tørre. Imen jeg skrællede et par fed hvidløg og et almindeligt løg. Fra køleskabet to jeg resten af et spidskål samt et par cherrytomater. Spidskålet kørte jeg et par gange hen over mandolinjernet og cherrytomaterne skar jeg i kvarte. Sidst men ikke mindst skar jeg et par tynde skiver frisk letsaltet bacon.

Jeg stegte det hele på panden og ca. 10 min senere havde jeg denne lækre frokost.

Se hele opskriften nedenfor:

Opskrifts separator | Have til Bord
recipe in danish – use google translate to translate into your own language
Lynstegt Palmekål | Have til Bord

Lynstegt palmekål med sprød bacon

Palmekål – populær i bl.a. Italalien – har vundet indpas i de danske køkenhaver.… FROKOST lynstegt palmekål, palmekål, Cavalo nero, opskrift med palmekål, hvordan bruger jeg palmekål, palmekål opskrift, cavalo nero recipe European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • 4-6 skiver tynd mager letsaltet bacon
  • 150 g palmekål - skyllede og den grove del af stilken skåret fra (resten kan snittes groft)
  • 150 g spidskål - snittet fint på et mandolinjern
  • 8 cherrytomater - skyllet og skåret i kvarte stykker
  • 1 stilk frisk rosmarin - skær stilken fra og hak bladene groft
  • 1 løg - pillet og hakket groft
  • 2 fed hvidløg - rensede og skåret i tynde skiver
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 cl. rød vermouth (kan udelades)
  • friskkværnet salt og peber

INSTRUKTIONER

  • Stegt baconskiverne sprøde på en tør pande
  • Tag baconskiverne af og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  • Tilsæt olivenolie på panden og steg rosmarin, løg, chili og tomater indtil løgene er klare.
  • Hæld vermouth på panden og brænd alkoholen af.
  • Tilsæt palmekål og spidskål og steg videre et par minutter. Kålen skal stadig have bid, når den serveres.
  • Smag til med salt og peber.
  • Portionsanret og pynt med den sprødstegte bacon på toppen.

Related Articles

1 kommentar

Jens 29. September 2020 - 21:53

Tallerkenen er i øvrigt fra Villeroy & Boch!

Svar

Læg en kommentar