Hjem OPSKRIFTERFISK Ovnbagt torsk med stegte svampe og jordskokkesuppe

Ovnbagt torsk med stegte svampe og jordskokkesuppe

af Jens
Ovnbagt torsk med stegte svampe og jordskokkesuppe | Have til Bord

Her om vinteren er kombinationen af en cremet suppe og ovnbagt fisk et perfekt årstidsmåltid, specielt hvis du har været ude om eftermiddagen og kommer ind med røde blussende kinder. VI spiser gerne fisk mindst to gange om ugen i de måneder hvor ‘R’ indgår i månedsnavnet dvs. januar, februar, marts, april, september, oktober, november og december.

Hvorfor lige det? Tja, det var et råd, jeg fik af en fisker for mange år siden. Og forklaringen var, at i de måneder, der ikke fremgår af listen ovenfor, er vandet for varmt og kødet ikke så fast som det er i månederne hvor ‘R’ indgår. Og der faktisk noget om snakken. Det afholder os dog ikke fra at spise fisk om sommeren, men så skal de være friskfangede!

Her på det seneste har jeg eksperimenteret med at smøre fisken ind i sennep inden jeg bager eller steger den. Det giver en mild ‘kant’ til smagen og i kombination med chiafrø, som giver en lidt nøddeagtig smag sammen med det sprøde bid, er det en kombination der virker godt på mange fisketyper med fast kød.

Prøv denne opskrift nu mens du stadig kan få jordskokker i butikkerne eller fra køkkenhaven sålænge den er frostfri. Kommenter gerne.

Opskrifts separator | Have til Bord
recipe in danish
Ovnbagt torsk med stegte svampe og jordskokkesuppe | Have til Bord

Ovnbagt torsk med stegte svampe og jordskokkesuppe

Her om vinteren er kombinationen af en cremet suppe og ovnbagt fisk et perfekt… FISK Torsk, ovnbagt torsk, jordskokkesuppe, chiafrø, sennep European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 3
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

600 g torskefilet uden skin
500 g spisekartofler
500 g jordskokker
2 dl piskefløde
2 zittauerløg
200 g brune champignon
4 fed hvidløg
1 citron
1 bouillontern - grøntsagbouillon
salt 
peber
smør

INSTRUKTIONER

JORDSKOKKESUPPE
  • Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i mindre stykker og skyl dem grundigt.
  • Hak løg og hvidløg fint og sauter dem i en gryde i lidt olie
  • Tilsæt kartofler og jordskokker og krydr med salt og peber
  • Dæk det hele med vand og tilsæt bouillon
  • Lad suppen simre i 15-20 min.
  • Kom fløden i og giv suppen et opkog og sluk derefter for blusset
  • Purér suppen med en stavblender og kør den evt. igennem en sigte
  • Kog suppen op igen og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
STEGTE SVAMPE
  • Rens de brune champignon og skær dem i tynde skiver.
  • Rist dem på en varm pande i lidt olie og smør.
  • Krydr dem med salt og peber
FISKEN
  • Del fiske i portionsstykker og ven dem i lidt fint salt på begge sider.
  • Pensl dem med sennep på alle sider
  • Læg stykkerne i et smurt ovnfast fad og drys chiafrø på oversiden
  • Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 12 min

Anret suppen på portionstallerkener som vist på billedet.

Related Articles

Læg en kommentar