Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

Hjemmelavede pitabrød er bare så lækre og ikke særlig svære at lave. Med chiafrø holder de sig friske længere, da chiafrøene holder fugten i brødet. De egner sig også til frysning, og derfor kan det godt betale sig at bage flere ad gangen. Pitabrød er ideel til skovtur, madpakker, frokost samt til middag. Grahamsmel giver mere smag i dine pitabrød og mætter bedre.

forberedelsestid

70 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

10 minutter

ANTAL PORTIONER

8

TILBEReDNING

INGREDIENSER

25 g gær
3 dl vand
1 1⁄2 dl mælk
1½ dl chiafrø
1⁄2 tsk sukker
1⁄2 tsk groft salt
150 g grahamsmel (2 1⁄2 dl)
275 g hvedemel (4 1⁄2 dl)

 

Forfatter: Jens Erik Ebbesen

l

INSTRUKTIONER

Rør gæren ud i lunkent vand og mælk (lillefingervarmt).

Tilsæt de øvrige ingredienser (gem lidt af hvedemelet til senere).

Ælt dejen godt sammen.

Dæk dejen med et låg eller madlavningsfilm og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 8 dele og form dem til boller.

Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter).

Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 10 min.

Bag pitabrødene midt i ovnen på 200 grader (180 varmluft) i ca 10 min.

TIP – selvom dejen kan se lidt fugtig ud, skal du ikke være bange for, at den bliver for våd, idet chiafrøene under hævningen vil suge meget af fugten.

Indlæg af samme kategori

Vi skifter fra benzin til batteri

Vi skifter fra benzin til batteri

Vi har længe overvejet at skifte vores benzindrevne havemaskiner ud med tilsvarende batterimaskiner. Det har vi valgt ud fra flere synspunkter: - Batterimaskiner er mere miljøvenlige - Batterimaskiner larmer mindre - Batterimaskiner er lettere at håndtere  -...

Spansk kartoffel tortilla med squash

Spansk kartoffel tortilla med squash

Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I spanien har jeg tit fået kartoffeltortilla, så her ar min egen variant af spansk kartoffeltortilla. Det skønne ved at lave tortilla er, at man stort set kan bruge de grøntsdage man har i køleskabet den...

The boller

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...