Rodfrugtfrikadeller med chiafrø og ‘spicy’ hytteost-dip

Efteråret byder på mange dejlige rodfrugter, her er et bud på lidt sund efterårssnack eller en let frokost anretning. Den er der ikke mange kalorier i!

ForberedelsesTID

}

TILBEREDNINGSTID

ANTAL PORTIONER

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 250 gram kartofler
  • 125 gram gulerod
  • 150 gram courgetter
  • 3 spsk chia frø (gem lidt til stegningen)
  • 100 gram ricotta ost
  • salt og peber
  • olivenolie

    Hytteost dip:

  • 2 dl hytteost (fedtfattig)
  • 1 spsk chili gele eller sød chilisauce
  • 1/4 foråsløg
l

INSTRUKTIONER

  1. Skræl kartofler og gulerødderne og riv dem groft.
  2. Riv courgetten groft og bland med gulerødder og kartofler.
  3. Tilsæt ricotta og chiafrø (husk at gem lidt til stegningen) og bland det hele godt.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Lad massen hvile i ca. 10 min.
  6. Form frikadellerne og steg dem på en oliesprayet stegepande ved middeltemperatur.
  7. Drys chiafrø over.
  8. Vend frikadellerne efter nogle minutter.
  9. Server straks med hytteost dip.

Indlæg af samme kategori

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

- vi skifter vores Husqvarna Automower ud med STIHL's iMow. Vi har indtil dette forår haft 2 Husqvarna AutoMower plæneklipperrobotter i gang  i vores have. Hvorfor 2? Jo, vi har et stort græsareal på ca. 5600 kvm, der er gennemskåret af en grusvej, derfor har vi to...

STIHL’s batteritrimmer FSA 85

STIHL’s batteritrimmer FSA 85

Som tidligere nævnt er vi gået over til kun at bruge batteridrevne havemaskiner, når det kan lade sig gøre. Vi har brugt vores STIHL’s batteri trimmer FSA 85 et stykke tid nu og her er vores erfaringer med den. Denne maskine tilhører STIHL’s professionelle linje...

Bøf Stroganoff i stegeso / Römertopf

Bøf Stroganoff i stegeso / Römertopf

Retten 'Bøf Stroganoff' eller 'Oksekød Stroganov' kommer oprindeligt fra rusland - på russisk hedder retten: 'бефстроганов befstróganov'. Retten var fra starten en skål med sauterede stykker oksekød serveret i en sauce med smetana (creme fraiche). Fra midten af 1900...