Rugbrød med grahamsmel

Her er vores variant af et rugbrød med grahamsmel. Her er der tale om mere rugbrød end hvidt brød, idet vi har udeladt størstedelen af hvedemelet, som du ser i andre opskrifter. Desuden har vi peppet det lidt om med solsikkekerner, chiafrø og rosiner.

forberedelsestid

6 minutter

}

TILBEREDNINGSTId

35 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 320 g råsurdej
  • 6 dl. lunkent vand
  • 280 g grahamsmel
  • 300 g groft rugmel
  • 300 g hvedemel
  • 20 g salt
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl chiafrø
  • 100 g rosiner
l

INSTRUKTIONER

  1. Bland alle ingredienser og rør dejen sammen i en røremaskine i 5 min ved svag hastighed.
  2. Lad dejen gære 2-3 timer ved stuetemperatur.
  3. Smør to brødforme og drys lidt grahamsmel i de smurte forme.
  4. Hæld dejen i formene og lad dem hvile overdækket i ca. 3 timer eller natten over i køleskabet.
  5. Sæt brødene i en forvarmet ovn på 270 grader og sænk temperaturen til 250 grader. Bag brødene i 35 min. eller til brødene har en indre temperatur på 95 grader.
  6. Sænk evt. temperaturen hen mod slutningen, hvis brødene får for meget farve.
  7. De sidste 10 min kan man vende brødene ud af formene og bage dem den resterende tid eller til de har en indre temperatur på 97 grader, på en bagerist for at få en jævn sprød skorpe.

Indlæg af samme kategori

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

- vi skifter vores Husqvarna Automower ud med STIHL's iMow. Vi har indtil dette forår haft 2 Husqvarna AutoMower plæneklipperrobotter i gang  i vores have. Hvorfor 2? Jo, vi har et stort græsareal på ca. 5600 kvm, der er gennemskåret af en grusvej, derfor har vi to...

STIHL’s batteritrimmer FSA 85

STIHL’s batteritrimmer FSA 85

Som tidligere nævnt er vi gået over til kun at bruge batteridrevne havemaskiner, når det kan lade sig gøre. Vi har brugt vores STIHL’s batteri trimmer FSA 85 et stykke tid nu og her er vores erfaringer med den. Denne maskine tilhører STIHL’s professionelle linje...

Bøf Stroganoff i stegeso / Römertopf

Bøf Stroganoff i stegeso / Römertopf

Retten 'Bøf Stroganoff' eller 'Oksekød Stroganov' kommer oprindeligt fra rusland - på russisk hedder retten: 'бефстроганов befstróganov'. Retten var fra starten en skål med sauterede stykker oksekød serveret i en sauce med smetana (creme fraiche). Fra midten af 1900...