Hjem OPSKRIFTERITALIENSKE OPSKRIFTER Sådan laver du pizzadej på italiensk

Sådan laver du pizzadej på italiensk

af Jens
Pizzadej | Have til Bord

Pizzadej er ikke bare pizzadej. Oprindeligt kommer pizzaen fra Napoli, og skal man tale om en autentisk italiensk pizzadej, bør man tage udgangspunkt i opskrifter fra området i og omkring Napoli. Og skal den laves rigtig, så er det lige så tidskrævende som så mange andre italienske opskrifter. Husk at i italien laver man mad med hjertet!

Her er en opskrift, som jeg lærte at lave under et besøg i Italien.


OPSKRIFT

Pizzadej | Have til Bord

Sådan laver du pizzadej på italiensk

Pizzadej er ikke bare pizzadej. Oprindeligt kommer pizzaen fra Napoli, og skal man tale om en… ITALIENSKE OPSKRIFTER pizzadej, pizzadej på italiensk European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4 Forberedelsestid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • 225 gram italiensk durum mel
  • 225 gram italiensk hvedemel af typen “00”
  • 2,5 dl vand ca 27 grader (må ikke føles varmt på hånden)
  • 3 spsk oliven- eller rapsolie
  • 1 tsk salt
  • 10 gram gær

INSTRUKTIONER

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt i hånden på et meldrysset køkkenbord. Dejen skal være våd og let klistrende.
  3. Læg dejen i en skål og lad dejen hæve i skålen, overdækket i 3 timer – fold dejen med jævne mellemrum så den ikke klistrer fast til skålen.
  4. Når den har hævet i 3 timer, hældes dejen ud på et meldrysset bord, hvorefter den æltes godt og indtil den ikke længere klistrer til hænderne. Tilfør evt. lidt mere mel.
  5. Del dejen i 4 pæne kugler af ca. 200 gram hver. Læg kuglerne på et skærebræt, drys lidt mel over og lad dem efterhæve overdækket med plastfolie i yderligere en time.
  6. Nu er dejen klar til at blive formet til fine pizzabunde.

     

Related Articles

Læg en kommentar