Hjem OPSKRIFTER Spansk kartoffel tortilla med squash

Spansk kartoffel tortilla med squash

af Jens
Spansk kartoffeltortilla med squash | Have til Bord

Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I spanien får man ofte kartoffeltortilla, her er min egen variant af den spanske kartoffeltortilla. Det skønne ved at lave tortilla er, at man stort set kan bruge de grøntsdage man har i køleskabet den pågældende dag. Det er kun fantasien der sætter grænser. I dag havde jeg så en squash der skulle bruges – spå vupti, kartoffeltortilla med squash. Supper lækker nem ret. Prøv selv!


OPSKRIFT

Spansk kartoffeltortilla med squash | Have til Bord

Spansk kartoffel tortilla med squash

Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I… OPSKRIFTER Spansk kartoffel tortilla, kartoffeltortilla, tortilla Spanien UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 2 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • 1 Løg - - halveret og skåret i tynde skiver
  • 2 fed Hvidløg - - i tynde skiver
  • 4 Kogte kartofler - koges evt. dagen før og køles ned.
  • 4 Æg
  • ½ Sommerspidskål - snittet fint
  • 1 Squash - i grove tern
  • 10-12 Cherrytomater
  • Tjek at du har:
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Æble- eller hvidvinseddike

INSTRUKTIONER

  • Klargør grøntsagerne som angivet og skær kartoflerne ud i små tern 1/2 x 1/2 cm! Jeg skærer dem ud med skræl.
  • Pisk æggene sammen i en skål, krydr med salt og peber så de er klar til brug.
  • Varm en pande med låg op, tilsæt olie og steg løg og hvidløg i 1-3 min. indtil de er klare i farven.
  • Tilsæt kartoflerne og lad dem stege med i yderligere 2-3 min.
  • Hæv varmen på panden med med løg, hvidløg og kartofler. Hæld æggeblandingen på og steg æggemassen ved høj varme indtil æggemassen begynder at sætte sig i bunden ca. 1-2 min.
  • Skru helt ned for blusset, læg låg på panden og lad tortillaen stege færdig o ca. 10- 15 min. til æggene har sat sig.
  • Vend kålen op i en skål og tilsæt 1-2 tsk eddike og bland godt. Den er nu klar til servering.
  • Varm en anden pande op, tilsæt olie og steg squash og cherrytomater i 2-3 min. til squashen er sprødmør og tomaterne er gennemvarme. Smag til med 1-2 tsk eddike, salt og peber.
  • Fjern låget fra tortillaen og læg en stor tallerken oven på panden og ven tortillaen ud på tallerkenen. Du kan evt. løsne tortillaen lidt med en spatel først.
  • Skær tortillaen ud i trekanter og server stegte grøntsager toppet med kål til.

NOTER

Når man laver tortilla er tricket at have høj varme på panden når du tilsætter æggene og så sænke varmen til noget nær det laveste blus, når æggene har fået mulighed for at sætte sig lidt. På den måde undgår man at tortillaen brænder på. Alternativt kan man i stedet for at skrue ned for blusset sætte panden i en forvarmet ovn på ca. 190 graders celsius og bage den færdig der i ca. 10 15 min. Husk at kontrollere om din pande kan tåle at komme i ovnen og pas på det varme håndtag!

Related Articles

Læg en kommentar