Spansk kartoffel tortilla med squash

Spansk kartoffel tortilla med squash | Have Til Bord-8291
Have til Bord | Bølgebaggrund Hvid

Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I spanien har jeg tit fået kartoffeltortilla, så her ar min egen variant af spansk kartoffeltortilla. Det skønne ved at lave tortilla er, at man stort set kan bruge de grøntsdage man har i køleskabet den pågældende dag. Det er kun fantasien der sætter grænser. I dag havde jeg så en squash der skulle bruges – spå vupti, kartoffeltortilla med squash. Supper lækker nem ret. Prøv selv

 

OPSKRIFT

Spansk kartoffel tortilla med squash | Have Til Bord-8291

Spansk kartoffeltortilla med stegte tomater og squash

Tortilla er en klassisk spansk tapasret, der minder om den italienske frittata eller om den danske æggekage.
FORBEREDELSE: 15 min
TILBEREDNING: 15 min
SAMLET TID: 30 min
OPSKRIFTS TYPE: Hovedret
KØKKEN: Spansk
NØGLEORD / TAGS: Kartoffeltortilla, Klassisk spansk tortilla, Spansk æggekage, Spansk kartoffeltortilla, Tortilla
ANTAL PORTIONER: 2 personer
FORFATTER: jens

INGREDIENSER

  • 1 Løg - - halveret og skåret i tynde skiver
  • 2 fed Hvidløg - - i tynde skiver
  • 4 Kogte kartofler - - koges evt. dagen før og køles ned.
  • 4 Æg
  • ½ Sommerspidskål - - snittet fint
  • 1 Squash - - i grove tern
  • 10-12 Cherrytomater - °

Tjek at du har:

  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Æble- eller hvidvinseddike

INSTRUKTIONER (sådan gør du)

  • Klargør grøntsagerne som angivet og skær kartoflerne ud i små tern 1/2 x 1/2 cm! Jeg skærer dem ud med skræl.
  • Pisk æggene sammen i en skål, krydr med salt og peber så de er klar til brug.
  • Varm en pande med låg op, tilsæt olie og steg løg og hvidløg i 1-3 min. indtil de er klare i farven.
  • Tilsæt kartoflerne og lad dem stege med i yderligere 2-3 min.
  • Hæv varmen på panden med med løg, hvidløg og kartofler. Hæld æggeblandingen på og steg æggemassen ved høj varme indtil æggemassen begynder at sætte sig i bunden ca. 1-2 min.
  • Skru helt ned for blusset, læg låg på panden og lad tortillaen stege færdig o ca. 10- 15 min. til æggene har sat sig.
  • Vend kålen op i en skål og tilsæt 1-2 tsk eddike og bland godt. Den er nu klar til servering.
  • Varm en anden pande op, tilsæt olie og steg squash og cherrytomater i 2-3 min. til squashen er sprødmør og tomaterne er gennemvarme. Smag til med 1-2 tsk eddike, salt og peber.
  • Fjern låget fra tortillaen og læg en stor tallerken oven på panden og ven tortillaen ud på tallerkenen. Du kan evt. løsne tortillaen lidt med en spatel først.
  • Skær tortillaen ud i trekanter og server stegte grøntsager toppet med kål til.

NOTER til opskrift

Når man laver tortilla er tricket at have høj varme på panden når du tilsætter æggene og så sænke varmen til noget nær det laveste blus, når æggene har fået mulighed for at sætte sig lidt. På den måde undgår man at tortillaen brænder på. Alternativt kan man i stedet for at skrue ned for blusset sætte panden i en forvarmet ovn på ca. 190 graders  celsius og bage den færdig der i ca. 10  15 min. Husk at kontrollere om din pande kan tåle at komme i ovnen og pas på det varme håndtag!
Fik du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den var!

SENESTE OPSKRIFTER: