Spinat omelet

Nogen gange skal morgenmad bare være nemt. Samtidig gør det ikke noget at det er sundt. Tidligere når jeg var på forretningsrejse i udlandet og borede på fine hoteller, var der som regel mulighed for at få en frisklavet omelet i selve restauranten. Det lærte jeg at holde af, og nu mange år senere laver jeg ofte omelet til morgenmad til stor jubel fra familien. Særligt når vi holder søndagsbrunch er de populære.  I dag lavede jeg så en variant med spinat.

ForberedelsesTID

5 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

5 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 3 æg
  • 2 håndfulde spinat
  • olie
l

INSTRUKTIONER

  1. Skil æggehviden fra æggeblommen.
  2. Kom en knivspids salt i æggehviden og pisk den hårdt – du skal kunne vende skålen på hovedet uden at den piskede ææghvide falder ud!
  3. Bland æggeblommerne i den piskede æggehvide.
  4. Skyld spinaten og dræn den. Hak den hurtigt med en kniv og bland den i skålen med æggemassen.
  5. Kom lidt olie ud på to pandekagepander og fordel massen ligeligt på de to pander.
  6. Sæt dem på komfuret og skru op på middel varme.
  7. Når undersiden er gylden/brun og slipper panden, slides omletten ud på et skærebræt. Læg herefter panden over omeletten. Vend pande og skærebræt. og sæt panden tilbage på blusset. Efter ca. 1 min. slukkes der for blusset og omeletten bages færdig på eftervarmen.
  8. Server den straks evt. med et stykke frisk rugbrød og evt. lidt ketchup.

Indlæg af samme kategori

Havregrød med æbler og rosiner

Vi har så mange æbler for tiden, at vi knapt nok kan holde trit med produktionen. På en grå og kold efterårsmorgen kan en god havregrød være en god måde at starte dagen på. Her kan æbler være med til at gøre grøden endnu bedre.  Grøden ikke bare smager godt - den...

Spansk omelet med rød peber (100 kcal)

Denne omelet er velegnet på brunchtallerkenen eller til en nem og hurtig frokost. Er du ikke på en speciel kur, kan du spise et stykke friskbagt rugbrød til - det gør ikke oplevelsen mindre.5 minutter5 minutter1 1 ÆG (50 GRAM) 1/2 RØD PEBERFRUGT (50 GRAM) SALT OG...

HaveTilBords hybrid morgenfrokost

Oven på den sene valgnat i går, hvor vi kom sent i seng, kom vi tilsvarende sent op i dag. Vi besluttede derfor at slå morgenmad og frokost sammen. Det blev til en af vores madpandekager med chiafrø, hvortil vi lavede en salat af friske rucola- og spinatblade, som vi...

0 kommentarer