Hjem OPSKRIFTER Stikkelsbærgrød som min mormor lavede den

Stikkelsbærgrød som min mormor lavede den

af Jens
Stikkelsbærgrød -1227 - Have Til Bord

Modne stikkelsbær er som skabt til en rigtig sommergrød. Nyd den på terrassen med fløde efter en lang arbejdsdag i haven. Som barn kunne jeg ikke li’ stikkelsbær. Men med årene har jeg lært at sætte pris på dette sommerbær. Specielt de røde og søde af slagsen. For en del år siden fik jeg en stikkelbærbusk af vores venner og lige siden, har jeg hver sommer høstet ca. 2 kg stikkelsbær fra den busk. Normalt plejer jeg at lave marmelade af dem, men i år besluttede jeg at lave stikkelsbærgrød af dem. På mindre end to timer havde jeg både tømt busken for bær samt lavet en god portion stikkelsbær af halvdelen af bærrene. De resterende røg i fryseren til senere brug.

Opskriften her, stammer fra min mormor. Det er egentlig ikke svært at lave stikkelsbærgrød, hele udfordringen ligger i at få den jævnet perfekt. Og hvad er perfekt? I min optik betyder det, at den ikke er for stiv, ligesom den ikke må være FOR flydende. Når man øser op, må der godt være grød over og under opøser-skeen uden at den løber!

Grøden kan jævnes på to måder: enten med kartoffelmel eller med majsstivelse (Marizena). Jeg fortrækker at jævne grøden med kartoffelmel da grøden forbliver klar. Bruger man majsstivelse bliver grøden mere uklar og hvidlig. Husk at med kartoffelmeljævningen ikke må koge med, det må majsstivelsen godt. Se mere under instruktionerne.

God fornøjelse.

Stikkelsbærgrød -1320-4- Have Til Bord
Her serveret med fløde. Pynt: Chokolade mynte.

OPSKRIFT

Stikkelsbærgrød -1227 - Have Til Bord

Stikkelsbærgrød som min mormor lavede den

Modne stikkelsbær er som skabt til en rigtig sommergrød. Nyd den på terrassen med… OPSKRIFTER Stikkelsbærgrød, stikkelsbær European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4-6 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • 1 kg stikkelsbær - blomst og stilk fjernet
  • 9 dl vand
  • 4-5 dl rørsukker - afhængig af hvor søde bærrene er
  • 1 spsk vaniliesukker
  • 5-6 spsk kartoffelmel

INSTRUKTIONER

  • Bærrene skylles i koldt vand, stilk og blomst fjernes.
  • Hæld bærrene i en gryde, tilsæt vand og kog dem møre.
  • Når bærrene revner smages de til med sukker og rør grøden godt igennem. Tilsæt vaniliesukkeret. På dette tidspunkt kan du vælge at blende grøden så der ikke ligger hele bær i grøden. Børn kan normalt ikke li' bærrene hvorfor det så kan være godt at blende grøden med en stavmixer.
  • Hæld kartoffelmelet op i et glas eller skål. Tilsæt akkurat så meget vand at kartoffelmelet kan røres ordenligt ud i vandet. HUSK kartoffelmeljævningen må ikke koge da grøden så kan blive 'lang' som min mormor sagde (læs trådet). Mængden af kartoffelmel er afhængig af hvor meget frugtkød der er i grøden. Jo mere frugtkød jo mindre jævning.
  • Sluk for blusset og rør kartoffelmelsjævningen ud i grøden lidt efter lidt under stadig omrøring.
  • Hæld grøden op i en skål og drys et tyndt lag sukker ude over for at undgå at den trækker skind!
  • Server grøden med kold mælk eller fløde.

NOTER

- en opskrift fra Have til Bord - photo: © EBBESEN photography 2020 -

Related Articles