Tarte flambée

Tarte flambée er ikke som navnet indikerer en tærte men derimod franskmændenes svar på pizza. Den kaldes også den hvide pizza da bunden smøres med fed creme fraiche i stedet for tomatsovs. Tarte flambée er som sin italienske broder lavet på papirtynde bunde og typiske ingredienser er søde røde log og saltet bacon. I lørdags hvor solen skinnede fik jeg pludselig lyst til at lave en pizza og valget faldt på denne franske variant da jeg havde en del rødløg som skulle bruges. Bacon’en sprang jeg over og i stedet toppede jeg vore tarte flambée med hvidløg skåret i tynde strimler, vi elsker nemlig hvidløg i vores familie. Pizzaen blev naturligvis bagt på stenovn ved 300 grader varmluft. Det gør art bunden hurtigt ‘popper’ og bliver dejlig sprød. I Tyskland kendes tarte flambée som Flammkuchen!

Denne ret egner sig også som forret eller en lille snack før maden.

 

ForberedelsesTID

15-20 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

8-10 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

    • 4 pizzadejs boller (se vores opskrift) alternativt købes en færdig pizzadej.
    • 2 1/2 del fuldfed creme fraiche
    • 8 store rødløg
    • 16 tynde skiver letsaltet bacon (tilvalg)
    • sort peber
    l

    INSTRUKTIONER

    1. Lav pizzadejen i forvejen – følg evt. vores opskrift alternativt køber du færdig pizzadej.
    2. Læg en pizzasten på din bagerist (hvis du har en) og tænd ovnen på 300 grader varmluft eller så højt som din ovn nu kan klare.
    3. Rul pizzadejen ud så den passer i størrelse til jeres tallerkener.
    4. Smør bunden med fuldfed cremefraiche.
    5. Skyl og pil løgne og riv dem i tynde skiver på et mandolinjern eller skær dem i tynde skiver i hånden. Fordel løgene på de smurte pizzabunde.
    6. Top pizzaerne med en gang friskkværnet sort peber.
    7. Bag dem i ovnen en efter en i 7-9 min indtil bundene er gyldne og sprøde.
    8. Skær dem ud i trekanter og server straks.
      VELBEKOMME

     

    Indlæg af samme kategori

    Blomkålsdaal

    Blomkålsdaal

    Har du været i Indien eller på indisk restaurant, har du efter al sandsynlighed stiftet bekendtskab med daal. I det væsenligste er dall en indisk linsesuppe som der iøvrigt findes mange varianter af. Mens nogle er ret fancy og dermed tidskrævende, findes der også...

    Frisk pasta med squash, ricotta og pesto.

    Frisk pasta med squash, ricotta og pesto.

    Pasta på ´rigtigt´ som min samarbejdspartner og tutor, italienske Samatha altid sagde til mig når hun lærte mig at lave simple italienske pastaretter fra landet, er kendetegnet ved deres simplicitet. Friske men ganske få råvarer. I lørdags da jeg ryddede op i mine...

    0 kommentarer

    Indsend en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.