The boller

Have til Bord | Bølgebaggrund Hvid

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om ‘indbagte’ rosiner, valgte jeg i år også at bage boller uden rosiner. Det blev til disse lækre the boller.

Hele hemmeligheden ved at bage lækre bløde boller, der ikke bliver tørre, er at tilsætte mere fedtstof i form af smør/flydende margarine. Hvor meget der skal til, vælger du selv. Mine boller bliver lige så lækre, som dem du køber hos bagere. Og ja, der er mange kalorier i disse the boller, akkurat som i dem du køber hos bageren.

Som en kendt kok en gang sagde: “Det er smørret der gør det”!

God fødselsdag.

PS Mine the boller blev toppet med lidt chiafrø så jeg kunne kende forskel på dem som var med hhv. uden rosiner.

Se opskriften på rosinboller  >> her  <<.

 

Theboller | Have til Bord |-0049-2

OPSKRIFT

The boller

Lækre bløde theboller til brunchbordet, fødselsdagsbordet eller søndags kaffebordet.
FORBEREDELSE: 2 t
TILBEREDNING: 30 min
SAMLET TID: 1 t 30 min
OPSKRIFTS TYPE: Bagværk
NØGLEORD / TAGS: Boller, Fødselsdagsboller, The boller
ANTAL PORTIONER: 36 stk
FORFATTER: jens

SÆRLIGT UDSTYR

  • Røremaskine eller håndmixer med dejkroge

INGREDIENSER

  • 2 pk Gær
  • 2 tsks Salt
  • 2 Æg
  • 100 g Rørsukker
  • 80 g Flydende margarine
  • 1/2 l Sødmælk
  • 1 kg Økologisk hvedemel
  • 1 Æg - ,sammenpisket til pensling

INSTRUKTIONER (sådan gør du)

  • Smuldr gæren ud i en stor røreskål, tilsæt salt og start røremaskinen
  • Når gæren er blevet flydende tilsættes æg, sukker og flydende margarine. Bland det hele godt.
  • Tilsæt halvdelen af melet. Når det er rørt godt ud tilsættes resten lidt efter lidt under stadig omrøring. Rør til dejen har en blank overflade.
  • Tag skålen af røremaskinen og sæt den lunt med et rent viskestykke over.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 2 lige store portioner. Hver portion deles igen og igen i lige store stykker indtil hver portion er blevet til 16 små portioner, ialt 32 små portioner.
  • Tænd ovnen på 200 graders celcius og læg bagepapir på to bageplader.
  • Ælt de små dejportioner i hånden og sæt dem på bagepladerne - 16 på hver bageplade typisk 4 rækker af 4.
  • Dæk dem med de rene viskestykker og lad bollerne hæve igen til dobbelt størrelse.
  • Pisk et æg og pensel forsigtig de hævede boller.
  • Bag en plade af gangen i 12 min indtil bollerne tager farve.
  • Når bollerne er bagt, vendes de ud på en bagerist med bunden op for afkøling.
  • Server de lune boller med friskt koldt smør og en kop varm cacao.

NOTER til opskrift

Hvis du ønsker at dine boller skal bliver mere 'floffi' og bløde tilsættes mere flydende margarine. Eksperimenter dig frem, således at dine boller fremover får præcis den konsistens du ønsker.
Fik du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den var!

SENESTE OPSKRIFTER: