Torsk med grønkål og granatæble

Grønkål er en af de grøntsager man kan have i køkkenhaven vinteren over. På den måde bringer denne grøntsag grønt til bordet i hele den mørke tid. Her er en ret som vi tit laver om vinteren med forskellige slags fisk. Her er det en rest torsk som blev hakket og formet som hakkebøffer, vendt i grov rugmel, stegt på en pande og serveret på en bund af grønkål, granatæble og hakkede nødder.

Granatæblerne giver en dejlig sød og syrlig smag mens nødderne giver det knas der skal til for at give rettet det rette bid. Grønkålen er kun lige vendt på panden og er stadig sprød og lækker at få i munden. Prøv evt. at bruge fiske fingre hvis du ikke har et stykke torsk.

Denne ret kan bruges både som forret eller som hovedret. Forskellen er blot mængden af fisk og grønkål.

ForberedelsesTID

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

15 – 20 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 2-300 g torskefillet
  • groft rugmel
  • 3-500 g frisk grønkål
  • 1 granatæble
  • 1 skalotteløg
  • 50 g hasselnødder eller mandler
  • 1 citron
  • olivenolie
  • salt og peber
l

INSTRUKTIONER

  1. Skær skindet af fisken og hak fisken i en kødhakker. En foodprocesser med kniv kan også bruges.
  2. Form 2 ‘hakkebøffer’, krydr med salt/peber og vend dem i groft rugmel.
  3. Skyl grønkålen og skær bladende fra stokken. Hak bladene groft.
  4. Pil skalotteløget og hak det fint.
  5. Pil de røde granatæblekerner ud og skyld dem under koldt vand. Til to personer er det nok at bruge 1/2 granatæble.
  6. Hak nødderne groft.
  7. Steg torske bøfferne i olie på en panden.
  8. Mens ‘bøfferne’ steger, varmes endnu en pande op med lidt olivenolie. Når olien er varm kommes skalotteløgene og den hakkede grønkål på panden og steges under jævnlig omrøring i 4-5 min indtil grønkålen får en flot grøn farve. Inden grønkålen tages af panden vendes granatæblekerne i og blandes med grønkålen.
  9. Fordel grønkålssalaten på to tallerkener og læg torske-bøfferne oven på kålsalaten.
  10. Inden servering drysses lidt nødder ud over retten og en skive citron lægges oven på torskebøffen. Hæld evt. lidt citronsaft ud over bøffen først.
    VELBEKOMME.

 

Indlæg af samme kategori

Skærising-rulle

Skærising-rulle

Inden vi gik i haven i morges, tog vi en pakke skærisingfileter op af fryseren.  8 timer senere da vi kom ind igen var det tid til at lave aftensmad. Og hvad gør man så lige med en gang skærisingfileter? I køleskabet havde vi en porre, lidt gulerødder, et par...

Aspargessuppe med rejer og croutoner

Aspargessuppe med rejer og croutoner

Denne italienske egnsret - på italiensk "Zuppa di asparagi con gamberetti e crostini" - kan serveres året rundt. Den smager dog bedst, når det er sæson for friske asparges. Lav dine egne croutoner og giv suppen et løft.15 minutter 30 minutter4 1 BUNDT ASPARGES 2...

0 kommentarer